Una delegació amb representants de Sumar i En comú podem visiten la seu de Solidança, entitat de la xarxa d’AERESS per conèixer la gestió integral del residu tèxtil 


Solidança, com a membre de l’associació estatal AERESS, rep la visita de Júlia Boada (diputada a Madrid per Sumar), Enric Bàrcena (portaveu de Medi Ambient al Parlament de Catalunya), Marc Serra (responsable de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona) i els assessors/es: Jordi Manils (Diputació de Barcelona) i Magda Muñoz (Congrés dels Diputats) a  les seves instal·lacions. La visita ha servit per conèixer de primera mà les pràctiques en matèria d’inclusió sociolaboral i gestió de residus de les entitats de la xarxa, així com per analitzar les noves lleis actuals i futures referents a la gestió i recollida del residu tèxtil i a les empreses d’inserció. 

El grup polític ha estat rebut per l’equip de Solidança acompanyades de les entitats Engrunes i Andròmines també membres de la xarxa d’AERESS. Marc Pintor, director general de Solidança, ha encapçalat la ruta per les instal·lacions, on les diferents responsables d’àrea de Solidança han mostrat l’activitat en Preparació per a la Reutilització (PxR) del residu tèxtil i el treball realitzat per l’entitat vers la innovant amb projectes circulars. A més durant la visita s’ha pogut presentar la Recuperadora, una nova marca estatal per a totes les entitats de la xarxa que gestionen residu tèxtil.

La trobada ha facilitat l’intercanvi d’impressions i informació amb relació als nous reptes de la llei 7/2022 i amb els canvis que incorpora en la gestió del residu tèxtil, amb un futur SCRAP i objectius ambiciosos de recollida, entre d’altres.

L’acte d’avui no només reforça el compromís de Solidança i les entitats de la xarxa d’AERESS amb la societat i el medi ambient, sinó que també destaca l’impacte positiu que l’entitat està tenint a la comunitat amb la innovació i la sostenibilitat i la seva capacitat per inspirar accions concretes cap a un futur més sostenible i inclusiu per a les persones en risc d’exclusió social. 

  • Cat
  • Cast