1.346 contenidors ja compten amb sensors volumètrics connectats amb plataforma digital cooperativa

L’entitat Solidança hem format part del procés d’instal·lació dels sensors vinculats a la plataforma digital per avançar cap a la digitalització del residu tèxtil

El projecte que hem emprès juntament amb les altres entitats ADAD L’Encant, Fundació Deixalles i Recumadrid ha comportat una millora en la traçabilitat del residu tèxtil d’un total de 1.346 contenidors a les comunitats autònomes de cadascuna de les entitats. D’aquests, n’hem habilitat 633 per a 67 municipis de la província de Barcelona; 421 per als 105 municipis de la província de Girona que gestiona ADAD L’Encant EI SLU; 52, per als 5 municipis que gestiona Recumadrid Serveis Ambientals i, 246, per als 31 municipis que gestiona Fundació Deixalles a les illes de Mallorca i Eivissa.

Més treball cooperatiu

La feina que hem executat amb les entitats ADAD L’Encant, Fundació Deixalles i Recumadrid consoliden les iniciatives conjuntes amb altres actors del sector. En aquest sentit, Solidança apostem per idear més projectes amb terceres entitats per enfortir la innovació digital al camp del residu tèxtil.

Cap a la innovació tèxtil

El projecte suposa un gran avenç cap a la innovació en matèria de residu tèxtil, una activitat que necessita aquest tipus d’iniciatives per incrementar i millorar el procés de reutilització. La digitalització brinda la possibilitat de tenir dades en temps real que optimitzen el treball al sector. La informació que aporten aquests sistemes es tradueixen en una clara millora dels serveis que oferim a ens com ara els ajuntaments.

Aquest projecte rep el suport de la Unió Europea dins del Pla de RecuperacióTransició i Resiliència, finançat per la Unió Europea – Next GenerationEU i el Ministeri de Treball i Economia Social.

  • Cat
  • Cast