2.180 alumnes sensibilitzats amb les campanyes d’educació ambiental de Solidança 

A Solidança seguim acomplint activitats i campanyes per seguir potenciant l’educació ambiental com a eina transformadora a les aules d’escoles i instituts. Des de l’entitat social promovem el creixement de l’economia circular i social fomentant la sensibilització ambiental a través de tallers i activitats per arribar a uns objectius clars: 

  • Fomentar la prevenció de residus en els centres educatius a través de tallers de sensibilització social. 
  • Dinamitzar la recollida selectiva de residu tèxtil a les escoles. 
  • Sensibilitzar als alumnes de la importància d’una correcta gestió del residu tèxtil amb xerrades als centres i visites a la planta de Roba Amiga. 

L’educació ambiental als centres comença amb la campanya de recollida de roba que se sol fer a l’època de canvi d’armari i que va acompanyada de xerrades de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar a l’alumnat sobre la correcta gestió dels residus. 
 
Dos dels tallers que es fan als centres educatius que tenen molt èxit són els tallers de “motxirretes” -confeccionar motxilles a partir de samarretes usades- i el taller de confecció de llibretes i blocs de notes a partir de roba i materials reciclats. Aquests dos tallers fomenten tant la creativitat com l’economia circular cap al residu zero. 
 
Durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus (SEPR) també participem  des de fa més de 6 anys en la campanya de sensibilització ambiental a les escoles de Sant Just Desvern: Reendolla’t, on es fan xerrades de sensibilització ambiental a les escoles i es reparteixen contenidors on l’alumnat pot portar els seus petits aparells elèctrics i electrònics que tinguin a casa i que ja no funcionin. 
 
El balanç de l’any 2023 ha estat molt satisfactori: 
 
El 2023 s’ha sensibilitzat a 2180 alumnes de 45 centres participants en 16 municipis diferents amb la realització de 86 activitats entre xerrades, visites i tallers de sensibilització. 
 
A més gràcies a les campanyes de recollida s’han aconseguit 6489 kg de roba i 55,5 kg de PAEE, estalviant 33.773 kg d’emissions de CO₂ a l’atmosfera. 
 
Gràcies a tots els centres educatius per continuar apostant per Solidança en la realització de les campanyes d’educació ambiental.