Ampliem els punts de recollida de roba en els centres cívics de Barcelona

Nuevos contenedores de Solidança Roba Amiga en los centros cívicos de Barcelona

Solidança / Roba Amiga volem millorar l’accessibilitat en l’entrega de roba per facilitar la gestió correcta del residu tèxtil

La disponibilitat de contenidors de roba en diferents zones de fàcil accés és imprescindible per implicar la ciutadania en el tractament adequat del residu tèxtil. Per aquest motiu, des de Solidança hem ampliat els punts de recollida de roba a través de nous bujols de Roba Amiga que es troben en diversos centres cívics de la ciutat de Barcelona. Aquesta iniciativa incrementa les opcions d’entrega de roba i en fomenta l’accessibilitat en espais tancats.

Els centres cívics en què hem instal·lat els nous bujols per recollir la roba es troben repartits per diversos districtes de la ciutat de Barcelona. Els espais amb què hem col·laborat són el CEM Olímpics Vall Hebron, el C.C. Matas i Ramis, el CEM Horta, el C.C. Torre Llobeta, el Poliesportiu Municipal Camp del Ferro, el C.C. Navas, el Casal de barri Poblenou, el Casal de barri Bac de Roda-Poblenou, el C.C. de Can Felipa, el CC i Espai de Gent Gran Baró de Viver i el C.C. El Coll.

Les campanyes de recollida tèxtil

Les recollides de roba es duen a terme a les èpoques de l’any de canvi d’armari, per una banda, entre el maig i el juny i per l’altra, entre l’octubre i el novembre. Durant les campanyes de recollida de roba pots portar tota mena de roba neta i doblegada en una bossa que estigui ben tancada. En cas que vulguis portar calçat als contenidors tèxtils, hauràs d’assegurar-te de lligar-lo bé perquè no es desaparelli. Evita deixar roba estripada o bruta en els contenidors i procura que no caiguin restes de menjar o pintura damunt de les peces de roba.

Quin és el recorregut de la roba?

El circuit comença amb la recollida de la roba als contenidors ubicats a la via pública i en altres punts. Després, es trasllada a la planta de Preparació per a la Reutilització a Sant Just Desvern Solidança / Roba Amiga i passa per un procés de tria i classificació amb una correcta traçabilitat. Una vegada ha tingut lloc aquest procediment, es distribueix i es ven a les Botigues de Solidança / Roba Amiga de productes de segona mà, gestionades per Solidança.