Solidança Roba Amiga trasllada la botiga de roba de segona mà a Manresa

Inauguració botiga Solidança Roba Amiga a Manresa

Solidança Roba Amiga trasllada el punt de venda per incorporar el residu tèxtil en el circuit de l’economia circular

La capital del Bages compta amb un nou establiment de les botigues de roba de segona mà amb valor social i mediambiental Solidança Roba Amiga. El punt de venda es troba en una localització cèntrica i comercial que permet arribar a nova clientela, el carrer Pompeu Fabra, D’aquesta manera, podem donar a conèixer amb més efectivitat el projecte social i mediambiental que promovem des de l’entitat.

Solidança promovem des de fa més de 25 anys la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat de l’entorn a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’economia circular. És així com des del Programa Roba Amiga gestionem el residu tèxtil dels contenidors taronges de la via pública, donant una nova vida al residu, convertint-lo així en un recurs. Amb aquesta activitat generem ocupació que, a través de l’empresa d’Inserció Solidança Treball EI, S.L. permet que persones usuàries dels Serveis Socials dels municipis amb què col·laborem puguin iniciar un itinerari d’inserció a l’entitat per a la seva posterior inserció al mercat laboral ordinari.

Durant l’esdeveniment hem pogut fer balanç dels 10 anys que portem a la ciutat de Manresa, compartint els nous projectes que iniciarem a la zona i el treball en xarxa amb les entitats socials del territori. L’acte ha comptat amb la presència de la Regidora de Drets Socials de Manresa, Mariona Homs Alsina, Toni Espinal de Fundació Ampans i Ricard Jorba de Residus del Bages.

L’activitat de Solidança a Manresa

Des de gener a juny de 2023 hem recollit 70.274 kg de roba a la capital del Bages. Al llarg de l’any anterior, vam recollir 136.141 kg de roba en total, l’equivalent a 1,82 kg per habitant en aquest període. En aquest sentit, disposem de 17 contenidors i 3 punts de recollida a la ciutat de Manresa. Les nostres botigues de la localitat compten amb 3 persones que segueixen un itinerari d’inserció sociolaboral.

Les botigues de segona mà Solidança Roba Amiga són establiments que fomenten l’economia circular del residu tèxtil a través de la reutilització alhora que generen ocupació per a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social. Consumir a les nostres botigues és fer possible que es tanqui el cicle de l’economia circular en el sector del tèxtil.

Solidança Roba Amiga comptem amb 14 botigues físiques repartides per Catalunya (troba la més propera aquí). Ara també disposem d’una nova botiga en línia que es diu Circular (accedeix a la botiga en línia aquí). Solidança us convidem a visitar el nou establiment de segona mà amb un doble valor social i mediambiental a Manresa!