Arriben els contenidors Circutex a les botigues Solidança/ Roba Amiga

Des de Solidança/Roba Amiga seguim apostant per la innovació en la gestió del residu tèxtil i és per aquest motiu que hem creat el contenidor Circutex, produït a través del reciclatge tèxtil amb l’objectiu de reemplaçar els contenidors de lona taronja ubicats a les botigues Solidança/Roba Amiga i realitzar un circuit de gestió encara més sostenible.

El projecte s’elabora conjuntament amb Eurecat i contribueix a tancar el cicle de recollida i recuperació de residu tèxtil, per mitjà del disseny d’un prototip nou de contenidor tèxtil sostenible i circular, basat en l’ús de felpa industrial manufacturada en base a residu tèxtil post consum (de les fraccions que van a reciclatge o rebuig) proveït per la pròpia entitat Solidança/Roba Amiga. 
Aquesta activitat té un caràcter interessant pel que fa a la inclusió circular i l’ecodisseny en l’activitat de recollida de residu tèxtil com a servei municipal, a més compta amb un efecte de sensibilització molt potent cap a la ciutadania. 
El fet que el mateix contenidor on es recull la roba estigui produït amb el residu que es recull té un triple impacte positiu: 

1. L’aprofitament de residu tèxtil destinat a reciclatge i tractament finalista i valoritzar-lo amb tècniques d’upcycling

2. Es garanteix l’ús d’aquest contenidor ja que cobreix un servei a la ciutadania necessari, per tant té una funcionalitat evident. 

3. Els usuaris del servei reben un missatge important de cara a impulsar l’economia circular en poder veure directament que el seu residu té una aplicació útil. 

De moment s’han realitzat 30 contenidors amb 132kg de material recuperat. Això ha suposat 900kg de residu re-introduïts al mercat en forma de producte de consum, disminució de la petjada de carboni en un 30-50% respecte els altres contenidors i fins a 8.000 euros d’estalvi en inversió en gàbies de ferralla.

Ja pots donar la roba a tots els contenidors Circutex de les nostres botigues, per a saber la ubicació de tots els establiments de Solidança / Roba Amiga clica aquí.

T’esperem!

  • Cat
  • Cast