Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient amb una desfilada de roba sostenible

El passat divendres 3 de juny vam celebrar a la deixalleria de Viladecans el Dia Mundial del Medi Ambient en una jornada marcada per un caràcter lúdic i festiu.L’acte va començar amb una desfilada de moda sostenible amb roba de la Didal-Up, un projecte d’upcycling amb l’objectiu de donar circularitat a les restes de roba que no es poden reutilitzar, creada a partir de diferents peces en desús donant una nova vida a dissenys innovadors, per evitar que aquestes peces esdevinguin residus i tornar-les a posar el mercat d’una manera sostenible.

Durant la desfilada es van lluir fins a 18 modelets diferents de roba portats per 9 persones treballadores de Solidança. Tenint en compte que La Didal-Up redueix l’impacte ambiental, ja que per cada peça generada s’estalvia una mitjana de 8.000 litres d’aigua i 18 kg de CO2,  la suma de les peces de la desfilada va generar un estalvi de 110kg de Co2. Tota la desfilada va anar a ritme de grans artistes com Cyndi Lauper, Gloria Gaynor o Boney M que van acompanyar a la perfecció el moviment dinàmic i distès de la passarel·la.

Mentre les i els models desfilaven per la passarel·la una comentarista anava explicant cada modelet concret, des del procés de creació, fins a l’estalvi d’aigua i de kg de Co2 fins a inspiracions o referències de cada exemplar.

Pots veure un resum de la desfilada clicant aquí.

En acabar la mostra, va començar el concert de La Sabandija Band, un grup local de Viladecans que van tocar un repertori propi i diverses versions de flamenc, rock i pop de diferents artistes espanyols.

Durant la jornada també va estar oberta la botiga de segona mà dels Encants de Viladecans on es pot trobar una gran quantitat de productes de segona mà com roba electrodomèstics, bicicletes, col·lecció de vinils.

La nova col·lecció de Didal-up rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2022.

 

 

Moltes gràcies a totes per apropar-vos a la festa del medi ambient i celebrar aquest dia tan important amb nosaltres!

 

 

 

Desfilada Viladecans 2022

  • Cat
  • Cast