Tanquem el curs escolar amb un total de 1314 alumnes sensibilitzats

A Solidança/ Roba Amiga promovem el creixement de l’Economia Circular i Social fomentant l’educació ambiental a les escoles i instituts del territori a través de diferents campanyes de sensibilització. Apostem per l’educació ambiental com a eina per a la millora del medi ambient a través de l’aprenentatge i l’oci amb diverses activitats lúdiques.

A l’entitat cada any realitzem diferents campanyes de sensibilització ambiental i recollida de roba als centres educatius per tal de fomentar la reutilització i el reciclatge del residu tèxtil. Amb aquestes accions volem aconseguir:

  • Fomentar la prevenció de residus en el centre educatiu a través dels tallers ambientals.
  • Dinamitzar la recollida selectiva de residu tèxtil amb la col·locació de gàbies de recollida de roba a les escoles.
  • Sensibilitzar als alumnes de la importància d’una correcta gestió del residu tèxtil amb xerrades als centres, visites a la planta Roba Amiga i amb la participació en fires.

El curs 2021-2022 ha estat una mica diferent, a causa de la pandèmia de la Covid-19 ens hem vist obligades a aturar alguns tallers i visites, però malgrat les complicacions sociosanitàries, hem pogut seguir amb les campanyes d’educació ambiental a les escoles i instituts amb  l’objectiu de sensibilitzar a infants i joves sobre la gestió del residu tèxtil i la importància de cuidar el medi ambient.

Els centres educatius contribueixen a un món més sostenible sumant-se les campanyes de sensibilització ambiental per tal de conscienciar a l’alumnat i a les seves famílies de la problemàtica de la fast fashion, del residu que genera i de les possibilitats de realitzar una bona gestió d’aquest residu.Aquestes campanyes també inclouen la instal·lació de gàbies per la recollida de roba  durant el canvi d’armari recollint un total de 5941kg.

Solidança/Roba Amiga el curs 2022,  hem pogut sensibilitzar a 1314 alumnes a través de 30 tallers i 42 xerrades a 40 escoles diferents de Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Igualada, Martorell, Matadepera, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Vallirana i Viladecans.

Les activitats més exitoses d’aquest any han estat el taller de motxirretes, el taller de llibretes amb material reciclat i les xerrades sobre la gestió del residu tèxtil.

Gràcies a tots els centres educatius per seguir comptant amb nosaltres tot esperant que el proper curs s’hi afegeixin més escoles.

Tornem al setembre!

  • Cat
  • Cast