Creació de noves filatures a partir de llana reciclada amb Circular Wool

Aquest any, Solidança impulsa CircularWool, un projecte amb el qual ens endinsem a la cerca de noves línies de reciclatge tèxtil, concretament a l’obtenció d’un nou filament de qualitat obtingut a base de llana reciclada postconsum.

Aquest projecte és possible gràcies a la cooperació entre diferents entitats del sector tèxtil com Solidança/Roba AmigaHilaturas ArnauFitex i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Per aconseguir aquesta filatura, s’ha de passar per diferents etapes:

Una primera etapa de classificació i separació on el personal de tria de Solidança seleccionarà les peces no aptes per a la comercialització i que, per tant, seran destinades a reciclatge separades per colors.

Seguidament, ens endinsarem en una segona fase de classificació i separació, en la qual, mitjançant tecnologia òptica, se separarà les peces de roba en diferents grups depenent del percentatge de llana que continguin.

La tercera fase consisteix a triturar aquestes peces de roba per, en una quarta etapa, crear el nou filament a partir d’aquestes. Finalment, per tancar el cercle, es comercialitzarà el filament amb la intenció de crear nous productes tèxtils a partir de llana reciclada postconsum.

Us deixem una infografia per entendre les etapes per les quals passarà la llana, fins a tornar a reintroduir-se en l’economia, i tenir una nova funció:

Seguim investigant en la circularitat del residu tèxtil, amb el propòsit de promoure la cura del medi ambient i la inserció laboral.

 

  • Cat
  • Cast