Neix el projecte CircularWool, innovant en la cerca de noves filatures de llana reciclada

Solidança/Roba Amiga, en l’impuls per la innovació envers el residu tèxtil, enguany promou un nou projecte i s’endinsa en el món de les filatures, cercant noves línies de reciclatge tèxtil amb el projecte Circular Wool amb l’objectiu d’obtenir un fil d’alta qualitat amb una base de llana reciclada.

El projecte ha nascut a partir de la cooperació entre diverses baules de la cadena tèxtil unint a Hilaturas Arnau, Fitex i Solidança/Roba Amiga i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de material reciclat tèxtil i incorporar-lo a les produccions locals, amb una clara intenció de contribuir a la circularitat tèxtil i local.

Aquestes tres baules de la cadena estan representades per SOLIDANÇA/Roba Amiga com a gestor de residu/recursos tèxtils, seguit de HILATURAS ARNAU com a productors i creadors de material tèxtil i finalitzant el procés amb FITEX representat per productors de tèxtil-moda que s’uneixen en clau consorci per unir forces i realitzar un projecte de R+D en el procés de fabricació per substituir matèries primeres per residus o materials reciclats perquè esdevinguin matèries primes. Una col·laboració activa entre recuperadors de material, recicladors i productors receptors d’aquest material reciclat.

Al llarg d’aquest procés de CIRCULAR WOOL Solidança/Roba Amiga, classificarà acuradament teixits de llana, extreta de roba post consum dels contenidors taronges de Roba Amiga, perquè aquesta pugui ser processada i reconvertida en noves filatures. En la següent etapa, intervé Hilatures Arnau, que s’encarreguen de convertir la llana recuperada en filatures reciclades i crear una nova carta de fils, com a recurs bàsic per a un nou teixit, on intervindrà FITEX, per tal que es pugui oferir un nou teixit reciclat a nous possibles clients del sector de moda local i que serveixi per a la posterior producció i confecció de peces de roba sostenible i circular.

Aquest és un projecte pilot on el treball en xarxa i col·laboratiu entre tres baules concretes de la cadena esdevindrà clau per a l’assoliment del projecte. El fi de vida de la roba es pren en aquest projecte com a punt d’inici, juntament amb l’eco-disseny i eco-desenvolupament del nou material tèxtil, creat entre els productors de fils i els productors de moda.

Seguim innovant i investigant per la circularitat del residu tèxtil, promovent la seva gestió i creant noves oportunitats d’inserció laboral per a col·lectius en situació vulnerabilitat social.

  • Cat
  • Cast