El marketplace d’economia circular WIDADO visita Solidança

Avui hem rebut la visita de l’equip del marketplace WIDADO, una plataforma de venda online disponible per a les entitats que formen part de RREUSE Austria. Aquesta iniciativa reuneix en un sol marketplace a moltes entitats austríaques d’economia social que es dediquen a la recuperació de residus que, com Solidança, aposten per la circularitat i la reutilització. 

La jornada ha constat de dos dies de visites a les diferents entitats socials d’AERESS a Catalunya: Andròmines, Fundació Engrunes i Fundació Solidança, i de l’entitat Recumadrid de la Comunitat de Madrid. L’Objectiu d’aquestes visites ha sigut poder conèixer l’activitat d’algunes de les entitats que formen part de la xarxa AERESS, així com  compartir experiències i conèixer els diferents canals de venda en línia que tenen cadascuna i com funciona. En aquestes jornades també hem comptat amb la presència de les entitats Riquirraque, Emaús Asturias i Emaús Bilbao.  
 
La visita a Espanya  impulsada des d’AERESS, busca crear oportunitats de negoci just amb un valor mediambiental i social que vetlli pels interessos dels col·lectius en situació de vulnerabilitat. Aquesta visió comuna, fa que les entitats socials tinguem un compromís conjunt de treballar plegades per revertir la situació actual d’emergència climàtica, així com de les grans desigualtats socials entre les persones. 
 
Gràcies a aquesta visita s’han pogut posar dinàmiques comunes de com funcionen les diferents entitats socials i intentar fer un marc comú de millora contínua per aprofitar recursos com el del comerç electrònic cada cop més present en l’economia social i circular, però que continua endarrerit vers el comerç convencional. 
 
Sobre noves tecnologies i comerç electrònic, Widado compta amb una consultora pròpia especialitzada en economia social encarregada de desenvolupar el marketplace i l’estratègia pròpia de comerç electrònic com així ho corroboren els nombrosos casos d’èxit a Àustria. 
 
Widado, igual que Solidança i les altres entitats socials i ambientals, persegueix el repte de transformar l’economia lineal basada en la producció en una economia circular de valor. Per això és necessari reduir considerablement la producció industrial global en massa de bens materials i passar a un model de redistribució d’aquests bens mitjançant el treball social i l’intercanvi de coneixements i informació. 
 
Estem segures que gràcies a la cooperació amb les empreses podrem assolir un objectiu comú de reducció i aprofitament dels recursos naturals mitjançant el treball de persones en situació de vulnerabilitat social.