Finalitzem el projecte de Treballa’t de Sant Vicenç dels Horts amb resultats exitosos

El projecte Treballa’t de formació i acompanyament a la inserció es va crear amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones aturades de llarga durada i d’altres col·lectius afectats per la COVID-19 al municipi de Sant Vicenç dels Horts. El programa es va dissenyar per fomentar que les persones que es trobaven en situació d’atur augmentessin les seves possibilitats d’ocupabilitat amb l’adquisició de competències tècniques i transversals, així com de coneixements en TIC i en recerca de feina, a través d’itineraris personalitzats d’inserció.

Des de Solidança vam iniciar l’execució d’aquest projecte l’octubre de 2020, fa un any, amb un gran equip de professionals i tècniques que després de molts mesos de treball i esforç, han aconseguit resultats molt exitosos formant, acompanyant i promovent la inserció de les persones aturades i en situació de vulnerabilitat social del municipi.

El passat 10 de desembre, en finalitzar les últimes formacions, es va fer l’entrega de diplomes en un acte a Sant Vicenç dels Horts, on es va destacar la participació i motivació dels participants i els bons resultats obtinguts.

És així com destaquem els següents resultats:

249 persones ateses 

188 persones realitzen un itinerari d’inserció personalitzat

– 90 persones inserides al mercat laboral.

–  150 empreses col·laboradores (compartint ofertes laborals, contractant a usuaris/es  i acollint alumnes en pràctiques).

–  116 persones formades. Enguany s’han realitzat un total de 12 formacions: formacions en competències bàsiques TIC; 4 cursos de formació laboral, amb un total de 200h entre formació professionalitzadora, competències transversals i pràctiques; i 4 formacions en competències i tècniques de recerca de feina.

  • 34 de les persones formades han sigut inserides al mercat laboral.
  • 22 de les empreses col·laboradores han acollit a alumnes en pràctiques.

És així com el conjunt d’aquest resultats superen les expectatives dels objectius marcats d’inserció sociolaboral i han convertit la primera edició del projecte Treballa’t amb Solidança en resultats exitosos.

La iniciativa de Solidança i de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és el primer projecte reconegut pel Banc de Bones Pràctiques, dins el marc del Programa de suport a les polítiques socials municipals.

Aquest programa està impulsat en el marc del Projecte Singulars, d’Orientació i Formació del departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i el realitzem en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora.

Seguim apostant per la inserció sociolaboral i per les formacions professionalitzadores com a eina de creació d’oportunitats laborals.

 

  • Cat
  • Cast