Participem en la XVI edició del CONAMA, el Congrés Nacional de Medi Ambient a Madrid

Del 21 al 24 de novembre, va tenir lloc la XVI edició del CONAMA, el Congrés Nacional de Medi Ambient a Madrid, una cita cabdal amb un programa ple d’activitats que giren entorn l’acció climàtica i la cura mediambientals. En l’edició d’enguany, el comitè tècnic d’innovació en economia circular del Congrés, ha volgut identificar experiències sobre com s’ha integrat l’economia circular a les organitzacions, així com donar a conèixer els models de negoci que puguin aprofitar aquests models de producció i consum.

Solidança ha assistit a CONAMA un any més com a entitat d’AERESS, l’Associació Espanyola de Recuperadors d’Economia Social i Solidària, que actua com a xarxa estatal en representació d’empreses socials dedicades a la reutilització, a la reparació i al reciclatge. A més, la responsable de l’Àrea de Medi Ambient de Solidança, Nati Yesares, ha format part de la Taula Rodona ‘Estratègies d’economia circular basades en la prevenció d’impactes des del disseny i el recondicionament’, amb Pedro Salina, responsable de Refactory de Renault i Luchas González Sánchez, Director d’Innovació d’AMBILAMPAMBIAFME.

En ella, la responsable de Medi Ambient ha exposat que gairebé només es recull un 11- 12% dels residus de tèxtil que es rebutgen. A més, ha recalcat que amb el 88% restant, a Solidança podríem estar creant nous llocs de treball i fomentant encara més la circularitat d’aquest residu.

El repte, ha expressat Yesares, consisteix en el fet que la gent trobi atractiva la roba de segona mà i dirigeixi el seu consum cap a ella. Des de Solidança, ens bolquem en la sensibilització i l’educació ambiental per promoure la consciència de la població cap a la reducció de residus i l’economia circular.

A més, per eludir els obstacles que presenta el model de la indústria tèxtil actual, seguim fent passos cap a l’upcycling, entre altres, amb l’objectiu de tornar a aprofitar els residus, mitjançant la innovació tèxtil.

Aquesta xerrada ha format part de la Sessió Tècnica: Innovació en matèria d’economia circular: estratègies i models de negoci nous, que és coordinada per Lorenzo Chacón Ladrón de Guevara.

Continuem formant-nos i aprenent d’altres projectes i iniciatives per millorar la nostra acció dins l’economia circular.

  • Cat
  • Cast