Avui 25 de novembre de 2022, hem inaugurat la nova botiga Roba Amiga a Girona, amb la presència de la direcció de la Fundació Solidança, part representant de l’equip de Solidança Barcelona i d’ADAD l’Encant de Girona.

L’esdeveniment s’ha celebrat a l’establiment amb la benvinguda liderada per en Xavier Martín, responsable de relacions institucionals d’ADAD L’Encant, qui ha recalcat els esforços i treball en xarxa entre ADAD i Solidança, que fan possible la consolidació d’un projecte com aquest.

Després, ha donat pas a Marc Pintor, director general de la Fundació Solidança, impulsora del projecte; qui ha posat èmfasi en la trajectòria de l’entitat a la comarca i als valors que ens uneixen per, acte seguit, realitzar la cloenda inaugural.

D’aquesta manera, l’entitat consolida el seu projecte social i ambiental amb la segona botiga a la ciutat de Girona, després del comerç del Carrer Passeig d’Olot, 58, que porta actiu des de 2008.

L’activitat de Roba Amiga a la comarca, però, ha estat present des del 2013, amb la recollida selectiva de roba i la posada de contenidors de residu tèxtil a la via pública. Des de l’any d’inici, hem recollit més de 1.500 tones de residu tèxtil.

Agraïm la presència de totes les persones interessades en el nostre projecte i l’aposta del municipi per tal de seguir promovent una economia social, solidària amb la inserció sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat social i l’economia circular promovent la reutilització a través de la segona mà i així la millora del medi ambient.

Sobre el nou establiment a Girona

El comerç està situat a C/ Ferran Agulló, 10 (Galeria) i compta amb una àmplia gama de productes de segona mà de roba, curosament seleccionats i enfocats a la venda de moda vintage de qualitat. Es tracta d’un producte que ha passat per un filtre concret en la seva classificació, a més d’estar exposat a la clientela d’una forma més cuidada i exclusiva.

A més, comprant a les botigues Roba Amiga es fomenta la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social i alhora la cura del medi ambient evitant l’emissió de CO2 a l’atmosfera a través de la reutilització d’aquests productes amb l’objectiu de fomentar el comerç de proximitat.

Aquesta activitat inicialment donarà feina a una persona en situació de vulnerabilitat social com a botiguera per tal de promoure la seva inserció sociolaboral, a més d’indirectament a la planta de producció i tria.

L’establiment se suma a les 5 botigues de Roba Amiga de la comarca de Girona, situades a Girona ciutat (2), Salt (L’Encant de Salt), Olot i Figueres, amb l’objectiu de seguir promovent l’economia circular i l’economia social, sensibilitzant a la ciutadania sobre l’impacte social i ambiental del projecte, i la importància de realitzar un consum responsable i de proximitat.

L’horari de la  botiga serà de dilluns a dissabte de 10:00h a 13:30h i de 16:00h a 19:30h al Carrer Ferran Agulló, 10 (Galeria).

Podeu trobar totes les botigues publicades al web www.adadlencant.cat/botigues i seguir el dia a dia al compte d’Instagram @robaamigagirona

La teva roba crea llocs de treball, fem-la útil!

  • Cat
  • Cast