Participem en la 3a jornada RevESStim el tèxtil, com a foment de l’economia circular amb valor social

Un any més participem a les jornades anuals RevESStim el tèxtil organitzades per Barcelona Activa  i l’Associació Moda Sostenible Barcelona, aquesta iniciativa pretén per una banda crear xarxa entre les entitats del sector i per l’altre reflexionar col·lectivament sobre l’actualitat i els reptes de la indústria tèxtil.

Enguany hem participat en la taula rodona “L’ECONOMIA CIRCULAR I EL RESIDU TÈXTIL”, on hem debatut sobre la gestió del residu tèxtil i l’adaptació de les iniciatives a les noves normatives europees, així com noves tendències en aquest camp. La intervenció l’ha realitzat Nati Yesares, responsable de l’àrea de medi ambient de Solidança/Roba Amiga, ha explicat el nostre model de gestió de residu tèxtil i les diferents iniciatives d’innovació tèxtil que proposem des de l’entitat, així com la implicació i el compromís  social i ambiental envers aquesta fracció de residu. Aquesta taula rodona s’ha realitzat amb les companyes Clara Mallart, responsable de l’Àrea Sostenibilitat i economia circular tèxtil a MODACC, docent en ètica i sostenibilitat en el disseny i amb Núria Nubiola, Ceo i cofundadora de Back to Eco.

Les Jornades Anuals de RevESStim el Tèxtil son un espai de trobada per a empreses i projectes del tèxtil de Barcelona que busquin conèixer l’actualitat del sector i trobar sinergies per enfortir el sector tèxtil sostenible a Barcelona. Aquest any la jornada ha estat sota el lema “Del tèxtil del futur als reptes del present”, centrada especialment en les qüestions que ja estan dibuixant i marcant una part important del futur del tèxtil i aquelles més urgents en el moment present: la digitalització del sector, i la circularitat del residu tèxtil. S’han abordat des de la mirada de la sostenibilitat social, ambiental i econòmica-, de manera col·lectiva, i amb l’objectiu de que les iniciatives que operen al tèxtil sostenible ASG de Barcelona puguin esdevenir una alternativa real i viable, amb propostes d’interès pel futur capaces de generar l’impacte positiu que desitgem.

Estem molt contentes de poder seguir participant en aquests espais tan enriquidors per seguir fomentant un sector tèxtil sostenible a Barcelona.