Sota el lema “L’era digital de les empreses socials: tendències i oportunitats dins de l’economia circular”, aquesta setmana s’ha organitzat la 4ª Conferència Anual de RREUSE, una trobada de la comunitat d’empreses socials per posar en comú nous reptes i reflexions sobre el futur del sector.
Solidança hi participa des de fa anys com a foment del treball en xarxa i la creació de sinergies i col·laboracions, a més de compartir i aprendre d’entitats amb més experiència, expertesa i de diferents llocs d’europa. L’esdeveniment és organitzat cada any per RREUSE, Reuse and Recycling European Union Social Enterprises, el conjunt europeu de xarxes nacionals i regionals d’empreses i/o entitats socials que desenvolupen activitats de reutilització i reciclatge i inserció social i laboral.
L’edició d’enguany, celebrada a Viena del 16 al 17 de novembre, ha reunit personalment a la comunitat d’empreses socials per parlar de les tendències i oportunitats que la digitalització aportarà per augmentar l’impacte social i ambiental en l’economia circular mitjançant la reutilització.
Nati Yesares, responsable de Medi Ambient i Raquel Casanovas, responsable de l’Àrea Social de Solidança, han participat en el Workshop ‘Training and skills in helping bridge the digital divide’ (Formació i habilitats per ajudar a superar la bretxa digital). En el taller també han participat empreses socials com Arbeit Plus i Czechitas, juntament amb les quals hem reflexionat sobre el paper vital de les empreses socials per ajudar a reduir la bretxa digital mitjançant programes de formació innovadors.
Hem posat sobre la taula diverses qüestions, com el debat sobre quina és la manera més eficaç d’oferir habilitats digitals inclusives en la transició circular o quin és el futur paper per a les empreses socials per tal d’oferir competències digitals? A més d’això, aquest esdeveniment únic ha inclòs debats d’alt nivell sobre l’impacte de la digitalització en el sector, tallers que han ajudat a les participants a descobrir les oportunitats d’integració de segona mà amb les noves tecnologies, propostes innovadores d’impacte en el desenvolupament del valor social en l’economia circular, visites inspiradores, entre moltes altres.
L’objectiu de la Conferència és reunir emprenedors socials impulsats per l’impacte, líders d’empreses socials, responsables polítics locals, regionals i internacionals, municipis i representants del sector privat, per oferir una oportunitat de creació de xarxes, en un entorn dinàmic i profitós.
Estem encantades de participar un any més, de compartir, aprendre i reflexionar amb altres professionals del sector, i dedicar-nos a debatre les tendències i oportunitats que la digitalització ha d’aportar com a impacte socioambiental en l’economia circular.