Solidança al Recuwaste 2023 a Mataró

Aquest matí hem estat presents al congrés de referència en la gestió de recursos i residus: el Recuwaste de Mataró. Aquesta 7a edició ha estat organitzada per Maresme Circular, el Centre de Valorització de Residus del Maresme,   amb la col·laboració de La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Més de 60 ponents passaran, durant els dos dies que dura el Congrés, per l’edifici Tecnocampus TMC1 de Mataró. 
 
En aquesta edició s’ha abordat l’economia dels recursos amb una perspectiva que ens ajuda a entendre els reptes de futur i com aquests ens impactaran i exigiran a les administracions, empreses i consumidores a pensar, treballar i actuar d’una manera més sostenible, pensant en la reutilització de teixits com a una oportunitat de negoci. 
 
Nati Yesares, cap de medi ambient de Solidança, ha participat d’una taula rodona, en el primer bloc sobre tèxtil de la jornada, on ha valorat la importància de la reutilització del residu tèxtil per fer nous teixits i estalviar recursos. Yesares creu que la innovació ha de donar resposta a la indústria tèxtil per mirar de revertir la gran responsabilitat climàtica que té ara mateix aquesta. 
 
La responsable de medi ambient de Solidança també ha volgut destacar tots els projectes que l’entitat està impulsant des de la innovació i el reaprofitament tèxtil com Circutex o CircularWood per donar resposta a un model més sostenible i social de la indústria tèxtil. D’aquesta manera, diu, s’aconsegueix un equilibri entre costos, benefici i valor empresarial que ha de ser el futur del tèxtil global. 
 
Recuwaste tancarà demà aquest Congrés amb l’objectiu de trobar solucions properes per a una indústria massa contaminant i on els hàbits de consum no ajuden a aquesta recuperació mediambiental. En aquesta situació d’emergència climàtica, congressos com el Recuwaste tenen una funció indispensable i molt valuosa per treballar juntes per un futur millor.