L’Empresa d’Inserció Solidança Treball SL, conclou el 2022 amb resultats satisfactoris, arribant a la fita de 108 llocs de treball reservats per a persones que realitzen itineraris d’inserció. Fent un anàlisi en perspectiva, hem augmentat un 300% en llocs de treball destinats a persones en situació de vulnerabilitat social en els últims deu anys.
Així doncs, durant el 2022, han passat per aquests llocs de treball un total de 149 persones en situació de vulnerabilitat social, assolint la fita del 60% de persones inserides al mercat laboral ordinari en finalitzar el seu recorregut a l’entitat.
La creació de llocs de treball és possible gràcies al desenvolupament d’activitats sobre la gestió de residus i l’economia circular. Concretament, generem nova ocupació en la nostra Planta de Triatge de Preparació per la Reutilització, en la gestió logística de les recollides de residus, en el personal de les botigues de Solidança / Roba Amiga o en la gestió de Deixalleries, entre altres àrees.
Valorem aquest any pels esforços en mantenir l’ocupació ja creada: després de la crescuda de 40 llocs de treball durant el 2021, aquest any hem apostat per mantenir i assegurar aquestes posicions. Al mateix temps, el definim com un any dedicat al creixement intern de l’entitat, degut a que hem decidit traslladar moltes posicions d’inserció en llocs de treball d’estructura interna.
Al llarg de l’any, hem atès diversos col·lectius, la gran majoria han estat persones migrades en situació de vulnerabilitat social (59), seguit de persones de més de 45 anys en atur de llarga durada (21), persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania (19), persones titulars de famílies monoparentals (14) o persones sense sostre (10), entre altres.
Els itineraris d’inserció es realitzen amb una metodologia molt treballada i amb un equip tècnic multidisciplinari de psicòlogues/s, psicopedagogues i educadores que fan un acompanyament personalitzat i holístic de la persona on la formació és clau.
En qüestió de formació, aquest 2022 s’han ofert, per una banda, 15 tallers grupals: d’acollida, de recerca de feina (CV, mercat laboral, canals, eines, entrevistes…), d’ús de Drive i tràmits, amb voluntàries de castellà i informàtica.
Pel que fa a formacions personalitzades, 123 treballadores han assistit a 48 formacions especialitzades per ampliar els seus coneixements en diversos camps: Curs de càrrega i descàrrega de materials pesants, Carnet B de conduir, Curs de català, Curs de pastisseria, Curs de manipulació d’aliments o Curs d’Alfabetització, entre molts altres.
Des de l’entitat, agraïm la col·laboració de les diferents administracions públiques i de les empreses que aposten per la Responsabilitat Social Corporativa, així com de la ciutadania, ja que confiant en el nostre projecte ens ajuden a fer realitat la nostra missió.
Continuem apostant per la inserció sociolaboral i per les formacions professionalitzadores com a eina de creació d’oportunitats laborals.
Solidança treballa des dels seus inicis per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social de l’entorn, a través de la contractació en activitats vinculades a la gestió integral de residus i l’Economia Circular.
Fa més de 25 anys que ens impliquem en la creació i l’acompanyament d’itineraris d’inserció professionals. Vam començar el 1997 posant especial atenció a persones aturades de més de 45 anys, treballant per la seva reinserció en el món laboral. Uns anys després, amb la creació de la Llei d’Empreses d’Inserció, el 2006 vam fundar l’actual Empresa d’Inserció Solidança Treball, des d’on vam iniciar els primers itineraris professionalitzats, per atendre i acompanyar a persones en situació de vulnerabilitat social.
Solidança Treball és una Empresa d’inserció creada l’any 2006 a través de l’Associació Solidança (ara Fundació) amb el suport del Departament de Treball i Empresa de la Generalitat de Catalunya i El Fons Social Europeu, “Inverteix en el teu futur”, permetent crear llocs de treball reservats a realitzar itineraris d’inserció sociolaboral a persones en situació de vulnerabilitat social del nostre entorn.