Convertim en elèctrica la minideixalleria mòbil de Viladecans per reduir la petjada ambiental

El servei de la minideixalleria mòbil de Viladecans és un servei a l’abast de tota la ciutadania, on poder llençar petites quantitats de residus especials, facilitant l’ús d’aquest recurs per a col·lectius que tinguin dificultats per a desplaçar-se fins a la Deixalleria Municipal.

La renovació de la minideixalleria mòbil, és una proposta de millora ambiental, impulsada per l’Ajuntament de Viladecans i gestionada per Solidança. L’objectiu és que gran part dels vehicles de l’Ajuntament siguin elèctrics i redueixin, per tant, la seva petjada ambiental.

De dilluns a divendres,, la minideixalleria s’apropa als barris de Viladecans, per millorar l’accés i garantir la correcta gestió d’aparells en desús. A la minideixalleria s’hi poden dipositar: petits electrodomèstics, aerosols, materials informàtics, CDs i DVDs, productes de neteja, roba, bateries, bombetes, fluorescents, bateries, piles, olis, càpsules de cafè i cartutxos de tinta.

Podeu consultar els horaris i les parades de la minideixalleria mòbil en aquesta pàgina web.

El model de la Deixalleria

La Deixalleria de Viladecans, en què s’emmarca el servei mòbil d’aquesta, està reconeguda com a Deixalleria de 3a Generació. Això vol dir que, no és únicament un punt de recollida de residus, com seria una deixalleria de Primera Generació, sinó que proveeix altres serveis que suposen un valor afegit.

Per una banda, és reconeguda per la seva contribució en la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social. Gràcies a la implicació de l’Empresa d’Inserció Solidança Treball, el personal que treballa a la Deixalleria forma part d’un itinerari d’inserció sociolaboral gestionat per l’entitat, on col·lectius en situació de vulnerabilitat social es beneficien d’una estada de contractació temporal, mentre reforcen les seves habilitats per reinserir-se al món laboral ordinari.

Per acabar, diem que assoleix la 3a Generació, ja que inclou un element clau: l’educació ambiental. La Deixalleria de Viladecans és un espai de sensibilització, formació i conscienciació ciutadana, on poder aprendre i incorporar habilitats més sanes i sostenibles amb el planeta i les persones com poden ser l’hort urbà gestionat per persones voluntàries del municipi, un hotel d’insectes que es complementa amb visites d’escoles i centres de treball per donar a conèixer el projecte.

L’espai Viladecans Repara, n’és un exemple d’això: un punt de trobada a la mateixa Deixalleria, on cada divendres a la tarda s’ofereixen assessoraments gratuïts per empoderar a la ciutadania en l’autoreparació dels seus propis aparells. A més, dos dissabtes al mes, també s’ofereixen en el mateix espai tallers de diferents temàtiques.

Solidança, un compromís amb les persones i una aposta per al medi ambient!

  • Cat
  • Cast