217 persones ateses gràcies al programa d’intermediació laboral INCORPORA

Fa més de 10 anys que Solidança treballa en el programa d’intermediació laboral INCORPORA de la Fundació “La Caixa”, amb el que aquest any 2022 hem pogut atendre a 217 persones en el seu procés de formació i inserció cap al món laboral.

El programa Incorpora, juntament amb el Punt Formatiu Incorpora, són eines clau per atendre les necessitats del teixit social i empresarial, amb els que podem atendre i acompanyar la capacitació professional i el desenvolupament de les competències laborals de la ciutadania

Aquest any, hem aconseguit un total de 79 persones inserides en diversos àmbits laborals: com a botiguer/a, cambrer/a, peó/na de manipulació, tècnic/a d’inserció, professional de la neteja, xòfer o operari/a de residus, entre molts altres.

A més, hem fet una comparativa del recorregut dels últims deu anys, en els quals hem experimentat un creixement del 146% respecte al 2012, pel que fa a nombre anual de persones inserides en el món laboral.

D’altra banda, cal destacar que de les 108 empreses amb les quals ha contactat Solidança, han estat 36 d’aquestes les que han col·laborat amb l’entitat, de les quals 14 d’elles han ofert pràctiques, i les altres 22 ofertes laborals.

Solidança forma part d’Incorpora des del seu inici, oferint un servei gratuït amb tècnics d’inserció laboral que proporcionen tot el suport en les diferents fases del procés de recerca de feina i formació de l’usuari.

Com funciona el Programa INCORPORA?

Després de contactar amb la nostra entitat, sigui per correu electrònic o per telèfon, ens encarreguem de dissenyar un pla de formació i/o d’inserció personalitzat.

A continuació, ajudem a aconseguir els objectius que marcat en pla de formació.

Seguidament, cerquem ofertes de les empreses col·laboradores i revisem les ofertes de feina, a més de preparar a l’usuari pels processos de selecció.

Per acabar, fem un seguiment de la seva situació laboral: el guiem durant l’adaptació a l’empresa i el seu rol laboral, per assessorar davant de qualsevol conflicte.

A més, per l’empresa contractant, el fet de disposar d’un programa de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), és una mostra de la seva contribució per una societat més equitativa i justa, a més de repercutir positivament en la imatge de la mateixa empresa, tant entre els seus accionistes com entre els treballadors i clients.

Seguim treballant en la intermediació laboral com a pont per la inserció sociolaboral de les persones aturades

  • Cat
  • Cast