Tanquem amb èxit la primera edició del Programa Treball i Formació ESAL

 En una aposta per ampliar el ventall de col·lectius atesos durant els itineraris d’inserció, Solidança va formar part el 2022 del Programa de Treball i Formació ESAL, una iniciativa enfocada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social a través de la contractació, atenció i formació personalitzades.

Al llarg del 2022, aquest programa ha permès la creació de 15 nous llocs de treball destinats a tres col·lectius específics: dones en situació d’atur (s’inclouen les dones víctimes de violència masclista), persones en situació de desocupació de llarga durada i, com a novetat, la inclusió de persones del col·lectiu trans.

Les treballadores s’han situat en posicions laborals afins a les seves capacitats i coneixements en les diferents seus i establiments/activitats de la Fundació Solidança repartits en la comarca de Barcelona i Girona.

Durant la seva estada, han format part d’un itinerari d’inserció sociolaboral amb l’entitat que té una durada de 12 mesos. Durant aquest temps hem fet un acompanyament individualitzat de 134 hores a cada persona contractada, que ha anat acompanyat de diferents tipologies de formació, 30h de treball en equip, 30 hores d’intel·ligència emocional i 20h de com expressar-se en públic, amb l’objectiu de realitzar una atenció holística de la persona per impulsar la seva ocupabilitat.

De les persones ateses en aquesta primera edició, dues d’elles ja han finalitzat l’itinerari, degut a que s’han inserit en el món laboral, i la resta el finalitzen entre els mesos de Gener i Març del 2023, en una última fase de recerca de feina.

Nova convocatòria per aquest 2023

Aquest 2023, comencem l’any amb una nova edició del Programa Treball i Formació Línia ESAL, per seguir acompanyant a diversos col·lectius en la seva reinserció al món laboral ordinari. Aquest cop, hem rebut un total de 12 places per cobrir, de les quals tres són per a persones del col·lectiu Trans+.

Aquest mes començarem amb els processos de selecció!

El projecte ESAL rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

 Continuem apostant per la inserció sociolaboral i la inclusió de tots els col·lectius, com a eina transformadora de la societat.

 

  • Cat
  • Cast