Aquest divendres 15 de setembre s’ha celebrat l’esdeveniment per fer un balanç del treball realitzat durant el primer any de vigència de l’acord entre l’Agència Catalana de Residus, la dissenyadora Miriam Ponsa i Solidança
Aquest divendres 15 de setembre celebrem el Primer aniversari del Pacte per a la Moda Circular a Catalunya, en què valorem el treball que s’ha dut a terme en aquests primers mesos de funcionament a través d’una ponència de Solidança sobre el projecte de desfilada de moda circular entre l’entitat i Miriam Ponsa.
Solidança va organitzar el passat 27 d’abril una col·laboració amb la dissenyadora Miriam Ponsa, qui va presentar en una desfilada la col·lecció REDUIR a les instal·lacions de l’entitat de Sant Just Desvern, on es troba centre de Preparació per a la Reutilització de residu tèxtil Solidança/Roba Amiga.
L’entitat valora molt positivament l’efecte d’aquesta col·laboració, que va permetre sensibilitzar el públic assistent en matèria de residus tèxtils, així com visibilitzar el problema associat al residu tèxtil, des de la producció fins al reciclatge.
El context actual del residu tèxtil demostra que és necessari i urgent fer canvis profunds en el model de producció i consum del sector del tèxtil, i avançar cap a un model circular, més sostenible i regeneratiu per al planeta. Per aquesta raó, ha sorgit el Pacte per la Moda Circular, una iniciativa que fomenta la transformació del sector del tèxtil cap a un model circular a partir d’una perspectiva integral i integradora de tots els actors, tant públics com privats, de la seva cadena de valor.
Què és el Pacte per la Moda Circular?
El Pacte per la Moda Circular és un pacte voluntari que s’estableix entre diverses institucions i empreses que componen les diferents baules de la cadena de valor tèxtil de Catalunya, que té lloc amb el propòsit de facilitar la incorporació de mesures de circularitat, l’impuls de projectes col·laboratius i la millora de la competitivitat en el sector tèxtil.
El Pacte s’origina amb la intenció de sumar i coordinar els esforços dels agents de la cadena de valor del tèxtil i per respondre de forma conjunta i efectiva als reptes del sector. En aquest sentit, la idea és establir objectius comuns i generar instruments que avancin cap a la transformació del sector cap a un model circular.
Des de Solidança, treballem per promoure un model de producció circular a través de l’activitat de la gestió integral del residu tèxtil. Les feines vinculades a aquest sector les desenvolupen persones que inicien un itinerari d’inserció sociolaboral a la nostra entitat.
El Pacte per la Moda Circular és un acord voluntari impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya, la dissenyadora Miriam Ponsa i Solidança.