Solidança i AERESS al Festival Residu Zero

Enguany s’està celebrant el Festival Residu Zero al Palo Alto de Barcelona dins el marc d’emergència climàtica en què vivim. Aquesta primera edició, organitzada per Rezero, vol ser un esdeveniment inspirador per pensar, reflexionar, debatre i aconseguir una societat que generi una petjada de futur sense residus. Solidança, com a entitat de l’economia social i solidària i impulsora d’accions envers la gestió de resdisus i l’economia circular, acut a aquest esdeveniment com a reprensentant de l’assoaciació AERESS amb voluntat d’impulsar idees però també per adquirir coneixements per impulsar un model social cap al residu zero. 
 
Més de trenta-tres ponents participen els dies 26 i 27 d’octubre en dues jornades plenes de conferències, dinamitzacions i espais lúdics per impulsar la transformació ecosocial en l’àmbit científic, social, econòmic, empresarial, institucional i polític. Nati Yesares, responsable de l‘àrea de medi ambient de Solidança i membre de la Junta Directiva d’AERESS, ha participat d’una interessant xerrada sobre l’economia de la reutilització dins la primera jornada del festival. 
 
Yesares, com a membre de Solidança i de l’associació AERESS que sumen, més de vint-i-cinc anys d’experiències en la gestió de residus i d’aposta per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social, ha posat de manifest la importància de l’economia circular com a model econòmic de present, però, sobretot, de futur per lluitar contra el canvi climàtic i l’exclusió social en el qual, ha dit, estem ja immersos. Durant aquesta ponència també hem pogut compartir experiències amb altres representants del sector com la Laura Talens, en Tobias Bielenstein o la Marta Beltrán que han coincidit en defensar un model de reaprofitament per assolir l’objectiu de residu zero. 
 
El Festival Residu Zero tancarà aquesta primera edició demà divendres 27 d’octubre, amb el concert de l’artista barceloní Macaco, després d’una agenda plena d’activitats amb una àmplia representació d’especialistes, administracions i empreses que comparteixen una mirada on generar coneixement i provar iniciatives cap a una societat amb Residu Zero.