L’Upcycling conquereix la passarel·la de la 080 Barcelona Fashion, amb la col·laboració de l’entitat social Solidança

Avui s’ha encetat la 32a edició de la 080 Barcelona Fashion i ho ha fet amb la desfilada ReBorn que ocupa, per segon cop –la primera es va fer al 2022-, un lloc molt especial dins la setmana de la moda a Barcelona. El ReBorn s’ha presentat com a una alternativa sostenible a la moda convencional que, recordem, és la segona indústria més contaminant del Món. Respecte a la primera edició on la desfilada es va fer amb roba de segona mà, aquest cop la desfilada s’ha realitzat sota el concepte UpCycling una tendència, encara més sostenible, que consisteix a crear nous dissenys amb peces de roba reciclada creant un nou producte creatiu, respectuós amb el medi ambient i amb un alt valor afegit. 
 
Tota la roba de la desfilada ha estat cedida per diverses associacions gestores de residu textil i han estat creades a Laboratori Tèxtil de Solidança pels dissenyadors Fermín+Gilles que han creat una linea de roba molt innovadora i actual que ha triomfat de valent a la performance d’obertura de la desfilada 080 Barcelona Fashion. Aquest èxit demostra que la indústria tèxtil també té alternatives sostenibles reals per anar a la moda.   
 
La 080 Reborn, és una iniciativa impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya, el Consorci de Moda de Catalunya, i l’espai d’innovació col·laborativa de Girbau LAB, amb l’objectiu educar en la circularitat i promoure-hi el seu ús. L’UpCycling és una tendència sostenible de reciclatge tèxtil que busca crear alternatives pràctiques al model dominant de la indústria de la moda, per oferir una opció sostenible i respectuosa tant amb el medi ambient com amb les persones treballadores. Són peces úniques que donen resposta a dues problemàtiques emergents: la generació contínua de residu tèxtil, a més dels efectes que això suposa per al medi ambient, i la precarietat de les condicions laborals durant el procés de confecció de la roba. 
 
La nova col·lecció d’UpCycling de Fermín+Gilles presentada avui, rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2023.