Tanquem amb èxit el primer any del servei de recollida municipal de mobles i trastos vells a la comarca del gironès

El nou model de recollida de voluminosos a domicili implementat per Solidança a la comarca del gironès, tanca el primer any de recollides amb més de 150.000 kg de residus gestionats.

El servei, que es realitza a 16 municipis de la comarca, es tracta d’una modalitat puntera en la recollida de voluminosos a la porta del mateix domicili, amb l’incentiu de concertar prèviament una cita, de manera que s’incrementa la preservació dels mobles en bon estat per promoure a la seva reutilització.

Després d’un any de servei, el programa ha recollit fins a 156.837 kg de residus, a través de 217 actuacions. Al 16% d’aquests, és a dir, 19.228 kg, se’ls ha aplicat un tractament de preparació per a la seva reutilització i, per tant, són objectes que, tot i haver esdevingut residu, se’ls ha tornat a donar una nova vid.

D’altra banda, 32.697 kg dels residus totals, és a dir, el 30%, s’han destinat al reciclatge i la revalorització.

Enguany, el projecte ha superat amb èxit els propòsits marcats al seu inici, on s’establia una fita del 5% de residus per a la reutilització i un 20% per al reciclatge.

A més, aquest nou model de recollida ha permès la creació de 3 nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, contribuint així a promoure l’economia circular i social a la comarca.

L’aposta per gestionar aquest servei a través d’una entitat social com Solidança promou la creació de nous llocs de treball reservats per a persones en situació de vulnerabilitat social que inicien un itinerari d’inserció sociolaboral amb l’entitat.

Aquests llocs de treball es veuen reflectits directament en el servei, així com indirectament en el procés de preparació per a la reutilització dels residus i en el procés de venda a la botiga l’Encant de Salt.

16 municipis de la comarca ja han incorporat el servei en les recollides, amb l’objectiu de millorar la gestió i augmentar els percentatges de reutilització de residus. Aquests municipis són: Aiguaviva, Bescanó nucli, Bescanó urbanitzacions, Bordils, Canet d’Adri, Campllong, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Juià, Llambilles, Quart, Sant Andreu Salou, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis i Viladasens.

Continuem treballant amb el propòsit de crear un futur social i sostenible, millorant la qualitat ambiental del gironès i fomentant la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.