Tanquem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb 34.000 kg d’emissions de CO₂ i 5.300 persones sensibilitzades

Entre els dies 18 i 26 de novembre, ens hem adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, realitzant més de 39 accions i activitats, així com arribant a sensibilitzar a més de 5.300 persones. Compartim amb vosaltres els exitosos resultats de les activitats d’enguany.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte nascut del programa LIFE+ de la Comissió Europea, amb l’objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana a tot Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i la seva correcta gestió.

En l’edició d’enguany, amb les activitats organitzades per Solidança, hem aconseguit reduir l’emissió de més de 34.000 kg de CO₂ a l’atmosfera.

Tot això, ha estat possible gràcies a la implicació de diversos sectors, com entitats i Ajuntaments, però sobretot per la gran participació ciutadana.

Serveis d’autoreparació com els de la Reparatruck o la Didaltruck, d’AssessoramentsTallers, campanya de recollides de Petits Aparells Electrodomèstics a les escoles, l’ús de la calculadora d’estalvi durant les compres a les nostres botigues amb la iniciativa Waste-Watchers, la celebració d’un Mercat de Segona Mà, han estat algunes de les aportacions de la nostra entitat a la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Gràcies a la gran acollida de la Reparatruck i la Didaltruck, els serveis mòbils d’assessorament tèxtil i de reparació d’aparells elèctrics i electrònics, hem aconseguit estalviar entre totes més de 465 kg de CO2 al planeta, i sensibilitzat a 412 persones.

Amb la iniciativa Waste-Watchers, una campanya a les botigues de Solidança / Roba Amiga, on les clientes poden calcular l’estalvi d’emissions de C02 en la seva compra, gràcies a la calculadora d’Aeress, hem conclòs la setmana amb 33.147 kg d’estalvi de CO₂ a l’atmosfera.

Amb la Campanya de PAE’s a les escoles, el balanç és de 150 alumnes sensibilitzades, 65 kg estalviats de residus i 240 kg de CO₂ evitats a l’atmosfera.

A més de celebrar la segona edició del Mercat de Segona Mà a la Deixalleria de Viladecans, on vam rebre més de 500 visitants amb 35 paradistes; totes activitats organitzades amb l’objectiu de sensibilitzar a la població vers l’impacte que generen els residus tèxtils sobre el medi ambient.

Gràcies a totes per fer-ho possible un any més!

  • Cat
  • Cast