119 persones inserides en el mercat laboral gràcies al programa Treballa’t de Sant Vicenç dels Horts

Gairebé 300 persones ateses durant la segona edició del programa Treballa’t (2022-23), una iniciativa d‘acompanyament i formació per millorar l’ocupabilitat i enfortir les capacitats personals de persones aturades al municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El programa TREBALLA’T, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i executat per Solidança Treball EI S.L. i la Fundació Maria Auxiliadora, fa més de dos 4 anys que treballa per promoure la inserció sociolaboral de persones aturades i en situació de vulnerabilitat del municipi de Sant Vicenç dels Horts a través del dispositiu d’atenció, la formació i la intermediació laboral, on la col·laboració d’empreses de l’entorn és clau.

De les 296 persones que hem atès entre setembre de 2022 i desembre del 2023, 74 es van formar a través dels nostres cursos i 119 es van inserir amb èxit en el mercat laboral amb 149 contractacions en total. En aquesta edició hem aconseguit tancar col·laboracions amb 118 empreses que han ofert les seves respectives ofertes de feina.

Posem el focus en l’acció formativa
De cara a aquest curs, hem ampliat l’oferta formativa per ajustar-nos a les necessitats de les persones usuàries. En aquest sentit, hem tingut un retorn molt positiu. Durant aquesta edició, hem comptat amb modalitats especialitzades en Logística de magatzem en e-commerce, Econeteja i desinfecció, gestió de residus, i Gestió de Residus.

Aquesta edició ha pogut formar a 74 persones, 29 de les quals han participat en les formacions professionalitzadores amb pràctiques a empreses, que a més de tocar els trets claus de les formacions generals mencionades, també han rebut reforços formatius en informativa bàsica, creació de currículum, tècniques de recerca de feina i preparació d’entrevista.

Posteriorment, 17 dels 29 alumnes formats han realitzat pràctiques en les empreses col·laboradores del programa, així com 10 d’elles s’han inserit al mercat laboral en acabar les pràctiques.

Treballa’t és gestionat i liderat per Promoció Econòmica i de la ciutat de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts amb el suport de l’AMB en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals (2020-23)_ convocatòria 2022-2023, programa de Dinamització del mercat de treball, línia Orientació i formació.

Des de Solidança seguim treballant per avançar cap a la inserció sociolaboral en els municipis amb què col·laborem, a través de programes que ofereixin oportunitats laborals a persones que volen incorporar-se en el mercat de treball.