Reivindiquem el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència de Gènere visibilitzant les diferents formes de violència

Avui, 25 de novembre, commemorem el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència de Gènere. Des de Solidança / Roba Amiga, reivindiquem aquesta data realitzant diferents accions per visibilitzar els efectes de la violència patriarcal i plantar cara al masclisme.

Enguany, volem visibilitzar com la violència masclista  va més enllà de les agressions físiques: s’amaga en formes subtils, violències invisibles i micromasclismes que solen ser els passos previs al maltractament explícit.

Per aquest motiu, és molt important saber detectar la violència de gènere en totes les seves formes; per denunciar amb fermesa qualsevol actitud masclista.

Aturem entre totes els micromasclismes, el llenguatge, l’humor sexista, la humiliació, la invisibilització i el menyspreu. El masclisme agredeix en diverses formes, no deixis que s’escampi!

D’altra banda, els aparadors de les botigues de Solidança/Roba Amiga es tenyeixen de vermell i donen veu a l’obra ‘Sabates Vermelles’ de l’artista Elina Chauvet, com a acte de denúncia pels feminicidis.

Es tracta d’una obra d’art col·lectiva en què s’escampen sabates de color vermell a terra. N’hi ha de tota mena: sabates de taló, sandàlies, calçat esportiu, botes… i cada peça representa la seva propietària, una dona que ja no hi és.

Solidança fa més de 10 anys que s’adhereix a aquesta acció recreant-la als aparadors de les botigues Solidança/Roba Amiga i també duu a terme diverses accions de sensibilització amb els treballadors i treballadores de l’entitat amb tallers i xerrades.

Si et trobes en alguna de les situacions esmentades o n’has presenciat alguna, truca al 061 o al servei d’atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista, és gratuït i confidencial i funciona cada dia de l’any, durant les 24 hores del dia.

Treballem juntes cada dia per erradicar i prevenir qualsevol tipus de violència basada en el gènere.

  • Cat
  • Cast