Solidança guanya el Premi EMAS a la millor Declaració Ambiental

Solidança ha estat atorgada amb el Premi EMAS a la Millor Declaració Ambiental de l’any 2022. Aquest reconeixement arriba gràcies a tots els esforços que, des de fa més de vint-i-cinc anys, l’empresa realitza en matèria mediambiental. 
 
La Declaració ambiental és un document que han d’elaborar i mantenir les organitzacions registrades a l’EMAS que té per objectiu facilitar al públic i a altres parts interessades informació ambiental respecte a l’impacte i el comportament ambiental de l’organització i la millora permanent del comportament en matèria de medi ambient en el marc de l’organització. 
 
Des de l’equip d’economia circular i qualitat ambiental de Solidança, s’ha apostat per millorar la Declaració Ambiental de Solidança amb tres grans àmbits. El primer, que sigui rigorosa amb el compliment dels requisits de la norma, marcats en l’annex IV del reglament EMAS, tenint en compte les últimes modificacions introduïdes durant el 2018. En segon lloc, renovar el disseny i la imatge, gràcies, de manera que s’utilitzi un format més vistós, original i simbòlic, per a fer el document més atractiu i de fàcil comprensió. En tercer lloc, comunicar la declaració a través la web i mitjançant de codis QR del centre de treball per millorar l’accessibilitat a les totes les parts interessades. 
 
Des de l’equip d’economia circular i qualitat ambiental de Solidança, sempre s’ha apostat per promoure l’activitat de l’entitat, així com els projectes que es proposen amb el mínim impacte mediambiental i auditar-los per complir amb tots els requisits que marca, no només el teixit de les diferents associacions climàtiques d’àmbit local o europeu, també des de la situació d’emergència climàtica en la qual estem immerses. 
 
Els premis EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) Catalunya són una iniciativa d’àmbit català amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de ser un estímul per la millora del sistema de gestió ambiental així com una oportunitat per innovar la comunicació i la interrelació amb les diferents parts interessades. 
 
Aquests premis, que són bianuals, volen reconèixer les millors accions dutes a terme per les organitzacions implicades. L’acte de lliurament d’aquests guardons té un caràcter lúdic i innovador amb el qual es vol reflectir la diferència i excel·lència d’aquestes organitzacions i conèixer les noves iniciatives, aportacions i novetats d’aquestes. 
 
Part de l’equip d’economia circular i qualitat ambiental han pujat a recollir aquest premi que suposa un reconeixement a tota la feina feta per mirar que l’activitat econòmica de Solidança tingui el menor impacte ambiental possible. Si voleu consultar totes les dades de la Declaració Ambiental d’enguany premiada, podeu descarrega-la aquí
 
Continuem treballant per un món més sostenible i responsable en la cura del medi ambient. 

  • Cat
  • Cast