Trinamix. Una màquina que reconeix la composició dels teixits.

Avui hem rebut la visita d’Eurecat a les instal·lacions de Solidança de Sant Just Desvern amb motiu del projecte “Aesoramiento inicial y prueba de concepto de implantación de tecnología fotónica para separar residuos textiles” amb l’objectiu de fomentar la innovació i l’adopció de tecnologies digitals revolucionàries. Aquesta primera visita ha servit per estudiar una primera implantació de l’eina fotònica i fer una formació inicial del seu funcionament.

Aquest projecte neix amb la necessitat de tenir una màquina per classificar òpticament la composició de les fibres a la roba. En aquesta fase primària Eurecat aporta l’eina de classificació amb el software corresponent i Solidança començarà a treballar amb la mateixa i a diferenciar aquell tèxtil que la màquina no defineixi bé per ajustar-la. Després, d’aquesta manera, Eurecat farà els estudis al laboratori per tal de definir el percentatge de cada fibra i poder millorar l’eina.


Els objectius d’aquest projecte tecnològics són tres:


Innovació: fomentar la innovació i l’adopció de tecnologies digitals transgressores.
– Assessorament: assessorament inicial per a la bona implantació tecnològica.
Implantació: assaig, experimentació i proves de concepte de la tecnologia per separar correctament els residus tèxtils.


Aquest projecte es realitzarà en dues fases. La primera on es farà un servei de consultoria especialitzada, a fi d’oferir coneixements experts en matèria de transformació digital que proporcionin idees a Solidança perquè sigui més competitiva i millori el seu model d’economia circular gràcies a la utilització de les noves tecnologies d’inspecció automatitzada. I la segona que consisteix en la prova del concepte d’optimització de l’eina fotònica i la verificació de la classificació dels teixits.


A Solidança, gràcies a la confiança del Centre Tecnològic de Catalunya, fem un pas endavant millorant els processos de selecció de residus tèxtils per fer una gestió excel·lent d’aquests. Aquest projecte ha estat finançat per la Unión Europea-Next Generation EU i el Plan de Recuperación, Transformación i Resiliencia; i recolzat pel Ministerio de Industria, Comercio i Turismo i EOI. La tecnologia al servei del medi ambient.