Com afrontar la tornada de manera sostenible i responsable amb el medi ambient?

Botigues de Solidança Roba Amiga amb roba de segona mà

En el nostre dia a dia podem fer petites accions que generen un impacte positiu en l’entorn

Arriba el setembre i la tornada a la nostra quotidianitat. Sigui a l’escola o a la feina, els nostres costums marquen una diferència important a l’hora d’avançar cap a un món més sostenible. Per això, us donem deu consells per afrontar la normalitat de forma respectuosa amb el medi ambient.

Millor reutilitzable

En el nostre dia a dia podem fer servir materials reutilitzables per a emportar-nos el menjar o els objectes. Els embolcalls reutilitzables d’entrepans, per exemple, són una alternativa a plàstics i papers d’un sol ús. De la mateixa manera, les bosses de tela són una bona opció per evitar les bosses que només s’utilitzen una vegada. Si optem per allò que és reutilitzable, estarem actuant amb sostenibilitat.

Recupera aquí el vídeo de Cercle Zero per aprendre a fer el teu embolcall d’entrepà.

Desplaça’t amb transport públic

El tren, el metro, el bus o el ferrocarril són la millor manera de moure’s per anar a estudiar o treballar. Sempre que puguem, és millor deixar de banda el transport privat. D’aquesta manera, evitarem fabricar gasos que generen l’efecte hivernacle i acceleren la crisi climàtica.

Arranja la roba

Sovint la roba que se’ns fa malbé es pot arranjar. Hi ha moltes tècniques que ens ajuden a allargar la vida de les nostres peces de roba, i així evitem generar residu tèxtil. Per aprendre a arranjar el que se’ns ha espatllat, la Didaltruck és l’espai ideal. Consulta aquí les activitats i apunta’t al taller que et quedi més a prop.

Compra responsable

El consum és un aspecte clau de la nostra vida per combatre la crisi climàtica. Quan comprem els productes que necessitem al comerç de proximitat, triem opcions de consum amb costos mediambientals baixos. Les nostres botigues Solidança / Roba Amiga i CIRCULAR són comerç local i fomenten la reutilització del residu tèxtil, allargant la seva vida útil per mitjà del consum de segona mà.  

Consulta aquí la botiga més propera i aquí la nostra botiga en línia.