El Programa Treballa’t atén a 121 persones aturades a Sant Vicenç dels Horts

Al llarg del 2022, el programa Treballa’t, una iniciativa d’orientació i formació per millorar l’ocupabilitat i enfortir les capacitats personals de persones aturades al municipi de Sant Vicenç dels Horts, ha atès a 121 persones en diverses àrees.

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, amb el suport del Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, gestiona el Programa Treballa’t: enforteix les teves capacitats cap a la inserció, en el marc dels projectes singulars de la línia Orientació i Formació, que està sent executat per Solidança, en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora, des dels inicis.

El projecte està enfocat a fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius en situació d’atur (prioritàriament majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada), mitjançant orientacions individuals, accions formatives, pràctiques a empreses i insercions al mercat laboral. A través d’una atenció holística personalitzada, Treballa’t garanteix l’adquisició de competències tècniques i transversals de les seves usuàries, a més de coneixements especialitzats en eines TIC i recerca de feina.

L’experiència de Solidança dins l’àmbit de l’acompanyament i la inserció sociolaboral, ha afavorit l’èxit dels resultats de la segona edició del programa, superant els objectius marcats a l’inici del projecte. De les 121 persones que hem atès al llarg del 2022, 110 d’elles van estar acompanyades amb un itinerari personalitzat, 31 es van inserir amb èxit al mercat laboral i 25 d’elles es van formar a través dels nostres tallers.

Hem establert llaços amb diverses empreses per fomentar la contractació: de les 118 empreses contactades, 67 d’elles han col·laborat presentant en la cerca d’ofertes laborals pels participants del programa.

Al curs d’enguany, hem adaptat l’oferta formativa per ajustar-nos a les necessitats de les usuàries. Hem ofert formacions en diversos àmbits: tallers de competències TIC’s, formacions d’econeteja i desinfecció, taller de creació de CV, taller de tècniques de recerca de feina, i d’entrevistes de feina.

 

Aquest programa depèn i està impulsat en el marc del Projecte Singulars, d’Orientació i Formació del departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i el realitzem en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora.  El programa està impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

 

  • Cat
  • Cast