Celebrem l’obertura de la nova botiga Solidança/Roba Amiga a Cornellà

 Consum responsable i sostenible amb un gran impacte social

El passat divendres 10 de febrer es va celebrar l’obertura de la nova botiga Solidança/Roba Amiga de Cornellà al C/ Joaquim Rubió i Ors 175 reunint a l’establiment persones de l’equip de Solidança, clientes d’altres botigues i representants d’entitats companyes amb les quals vam poder gaudir d’una bona estona per a conèixer els espais i producte de la botiga i posar en pràctica una compra sostenible i responsable.

El nou comerç està situat en una ubicació molt cèntrica al municipi, anteriorment situat al C/Ramoneda, 93, ara es posa a millor disposició de la ciutadania. Amb més espai, més producte i amb l’estètica d’ecodisseny que es promou des de l’entitat.

Durant la celebració es van donar a conèixer els diferents espais i seccions que té l’establiment. El personal de Solidança encarregat de l’adequació de l’espai i de la creació dels mobiliaris va explicar la metodologia empleada per la recuperació d’antics mobles, redissenyant-los per a la seva adequació i posant detall en com havien creat nous mobles en clau d’ecodisseny, recuperant  peces diverses per a convertir-les en mobiliari útil per a l’exposició de producte. D’aquesta manera vam poder comprovar com les botigues Solidança/Roba Amiga no només donen una nova vida a la roba, sinó que reaprofiten tota classe de materials per a la decoració i el mobiliari dels seus espais.

També es va donar a conèixer a la clientela la disposició del contenidor CIRCUTEX per a poder portar les seves bosses de roba en desús i donar a conèixer la botiga també com a punt de recollida de roba.

CIRCUTEX és un contenidor fet amb tèxtil –no tèxtil- produït a través del reciclatge tèxtil amb l’objectiu de reemplaçar els contenidors de lona taronja i realitzar un circuit de gestió encara més sostenible. El fet que el mateix contenidor on es diposita la roba estigui produït amb el residu que es recull té un triple impacte positiu:

1️⃣ L’aprofitament de residu tèxtil destinat a reciclatge i tractament finalista i valoritzar-lo amb tècniques d’upcycling.

2️⃣ Es garanteix l’ús d’aquest contenidor, ja que cobreix un servei a la ciutadania necessari.

3️⃣ Els usuaris del servei reben un missatge important de cara a impulsar l’economia circular en poder veure directament que el seu residu té una aplicació útil.

Durant l’esdeveniment també van tenir lloc unes paraules del president de Solidança i membres representants, agraïts per poder portar a terme una nova obertura i pel treball fet, i es va finalitzar amb un brindis final i un berenar per a totes les persones participants i clientela.

Per a Solidança aquest trasllat i nova obertura suposa un nou repte i un avenç per fer créixer el projecte social i ambiental que promou des de fa més de 25 anys, seguir creant llocs de treball d’inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat social, i donar una nova vida als residus, convertint-los en recursos i fomentant l’economia circular.

Us esperem al C/Joaquim Rubió i Ors 175 de Cornellà i a la resta de botigues Solidança/Roba Amiga. Podeu trobar totes les botigues publicades al web www.test.solidanca.cat/botigues i seguir el dia a dia al compte d’Instagram @solidanca_botigues

No us perdeu la galeria de fotografies i el nostre primer TIk TOK!

Seguim treballant pel foment de la moda sostenible en clau social i ambiental.

  • Cat
  • Cast