Inaugurem Circular, la nova botiga vintage de segona mà de Solidança / Roba Amiga

  • Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, ha oficialitzat la inauguració, conjuntament amb el gerent de Solidança, Marc Pintor i altres personalitats.
  • Situat al centre de Barcelona (C/Tallers, 21), el comerç ofereix peces úniques, d’estil vintage, que cuiden i respecten el medi ambient i promouen la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.
  • Circular és una iniciativa de Solidança, entitat social dedicada a promoure la inserció sociolaboral i les accions formatives de col·lectius en situació de vulnerabilitat social a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i l’economia circular.

Solidança impulsa Circular, un nou concepte que s’incorpora a la xarxa de botigues Solidança/Roba Amiga enfocada en la venda de productes de segona mà amb valor social especialitzats en la moda vintage. Amb Circular fomentem el consum responsable, ètic i sostenible i promovem l’economia CIRCULAR amb valor social.

La botiga Circular es presenta en dos formats: en un punt de venda físic amb un nou concepte de botiga al centre de Barcelona (C/Tallers, 21), i com a plataforma web per a la venda de productes online (www.circularsecondhand.org).

Circular arriba per instaurar-se com un comerç diferent; amb l’exclusivitat de la moda vintage, però sense allunyar-se de l’essència de les nostres botigues de segona mà Solidança / Roba Amiga. Podreu trobar peces úniques, d’estil vintage, que cuiden i respecten el medi ambient i promouen la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

A més, amb la voluntat de fer els nostres productes més accessibles, ens endinsem en el món digital, perquè estiguis on estiguis, puguis gaudir dels avantatges d’una moda ètica i sostenible, amb valor social i a preus assequibles.

La inauguració oficial s’ha celebrat aquest matí amb la compareixença d’Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, Teresa Guerrero, responsable del Departament de Foment de la Recollida Selectiva, Carles Vazquez, Director de Serveis de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, i Laura Regaña, membre de la Direcció de Serveis de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, a més de l’equip de l’entitat, amb Marc Pintor, gerent de Solidança i Josep Maria Fisa, president de l’entitat.

Durant el vespre, personal de l’entitat, clientela de la xarxa de botigues i vianants que passaven pel carrer, van poder gaudir d’una celebració amb música en directe i sorpreses per a les persones assistents.

CIRCULAR, moda amb valor social i ambiental

Oferim una moda de segona mà sostenible i conscient amb el medi ambient i amb les persones. A través de l’aprofitament, la reutilització i la revaloració del residu tèxtil posem a la venda roba amb un doble impacte positiu: ambiental i social.

Valor ambiental

D’una banda, la gestió d’aquest residu permet la recollida anual de més de 6.803 tones de roba i evita l’emissió de més de 56.192 tones de CO2 a l’atmosfera. *Dades d’impacte del 2022

Així doncs, el fet de poder gestionar el residu tèxtil i reutilitzar-lo té un doble benefici ambiental: evitem les emissions del tractament finalista i també les emissions de la producció i el transport de noves peces de roba, així com totes les matèries primeres necessàries per produir-les.

Valor social

Alhora, el procés i el recorregut de valorització de la roba permet la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a través de l’Empresa d’Inserció de Solidança Treball EI, SL, dedicada a la inserció sociolaboral mitjançant activitats vinculades a la gestió integral de residus i l’economia circular.

Solidança ofereix un treball remunerat, a més de l’acompanyament, la intervenció social i la formació, durant períodes de temps que van des dels 6 mesos fins als 3 anys, amb l’objectiu que les persones que hi participen es puguin inserir al mercat laboral ordinari en finalitzar l’itinerari. Aquest itinerari d’inserció sociolaboral és un procés personalitzat i holístic, on la formació és clau, i està acompanyat per un equip de professionals multidisciplinari amb psicòlogues, psicopedagogues i educadores socials.

La nostra missió és treballar per a la sostenibilitat social a través de la sostenibilitat ambiental

El cicle de la roba: D’on ve la roba?

El procés de gestió del residu tèxtil amb Solidança comença amb la recollida de roba als contenidors taronges de Roba Amiga gestionats per l’entitat, que és traslladat a la nostra planta de Preparació per a la Reutilització de Sant Just Desvern (Barcelona) i passa per un procés classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, preparant-les per a la seva reutilització i, en cas de ser necessari, el reciclatge.

Un cop seleccionades, aquelles peces aptes per a una segona vida, són distribuïdes a la xarxa de botigues de Solidança / Roba Amiga, amb 14 botigues distribuïdes pel territori català. Amb la compra d’aquests productes, la ciutadania contribueix a tancar el cercle de l’economia circular i el cicle de la roba, convertint el residu en recurs i evitant generar nous residus tèxtils.

Convertim el residu en recurs, fem economia circular