Solidança s’adhereix a l’Estratègia de la ciutat de Barcelona de l’Economia Social i Solidària 2030

Des de Solidança ens hem adherit a l’Estratègia de la ciutat de Barcelona de l’Economia Social i Solidària 2030, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que pretén ser un document clau per la definició de les polítiques de l’ESS de Barcelona pels propers 10 anys. Les botigues Solidança/Roba Amiga juntament amb altres entitats representatives  agrupades sota l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT) i l’Ajuntament de Barcelona, col·laborarem en el procés participatiu i obert per definir els objectius i prioritats de l’ESS a Barcelona d’aquí al 2030.

El document resultant serà una ruta a 10 anys que treballarà les següents palanques estratègiques: el consum conscient, la compra i contractació pública responsable, l’educació, el finançament, la nova gestió pública i la intercooperació i creació de Mercat Social.

L’Estratègia de ciutat de l’ESS 2030 no només vol acordar i redactar com els diferents actors i actrius de l’ESS imaginen la ciutat del 2030 i el paper que l’ESS hi pot tenir, sinó també com es farà la concreció en línies de treball, el seguiment del seu desenvolupament i l’avaluació de les fites aconseguides.

L’emergència provocada per la Covid-19 i les repercussions socials i econòmiques d’aquesta crisi, han ampliat el debat per tal que l’Estratègia plantegi respostes a aquest nou escenari i horitzó.