Tanquem amb èxit el segon any del servei de recollida municipal de mobles i trastos vells a la ciutat de Mataró

Treballadors de Solidança recollint mobles a Mataró

El nou model de recollida de voluminosos porta a porta promogut per l’entitat social Solidança a la capital del Maresme, tanca el segon any de recollides entre setembre de 2022 i juliol de 2023 amb 1.576.259 kg de residus gestionats

El servei de l’entitat social Solidança, que es duu a terme a la localitat de Mataró, es basa en una modalitat puntera en la recollida de voluminosos a la porta dels domicilis. Aquest servei marca la diferència gràcies a la incorporació d’objectius de reutilització i d’inserció laboral. La idea és augmentar la preservació dels mobles que es troben en bon estat per promoure’n la reutilització.

A banda de fomentar la prevenció i la preparació per a la reutilització, aquest nou model de gestió de residus allarga la vida útil dels mobles i genera economia social i circular a la ciutat de Mataró. Es tracta d’una aposta de l’Ajuntament de Mataró per millorar la qualitat ambiental i crear ocupació en sectors en situació de vulnerabilitat social.

Un servei pioner

Després d’un any de funcionament, el programa ha recollit fins a 1.576.259 kg de residus entre setembre de 2022 i juliol de 2023, a través de 11.963 serveis. Per una banda, destaquem la tasca realitzada, arribant a un 3% de reutilització aquest primer any, és a dir, 45.569 kg reutilitzats. Aquests mobles, que haurien anat a la incineradora, s’han reaprofitat com a articles de valor, incentivant l’economia circular i generant nous llocs de treball.

Aquest servei ha permès la creació de 15 llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social a la capital del Maresme. A través d’un itinerari d’inserció sociolaboral, Solidança atén a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i els fa un acompanyament durant el procés d’inserció al món laboral.

La creació de llocs de treball a la zona continua en l’allargament del cicle de vida dels mobles, i des del març de 2022 Solidança compta amb una botiga de roba de segona mà situada a la ronda Alfons X El Savi, número 147, on la ciutadania pot comprar mobles de segona mà de bona qualitat i a bons preus.

Des de Solidança continuem treballant amb el propòsit de crear un futur social i sostenible, millorant la qualitat ambiental i fomentant la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.