Celebrem l’aniversari de l’Encant de Salt amb una Desfilada de Moda Sostenible

El passat divendres 25 de novembre vam celebrar el primer aniversari de la botiga Roba Amiga de l’Encant de Salt (Salt-Girona) amb una jornada de caràcter lúdica i festiva, marcada per una desfilada de Moda Sostenible a càrrec de la nostra entitat.

La desfilada va ser l’acte central de la jornada, protagonitzada per diverses persones treballadores de Solidança i d’altres col·laboradores i clientes voluntàries, que van lluir modelets creats a partir de roba de segona mà, així com de la col·lecció d’upcycling de Didal Up.

La Didal-Up és una marca d’upcycling creada al Laboratori Tèxtil de Solidança, engegada per l’entitat el 2021, que treballa partir de teixits recuperats de roba post consum, procedent dels contenidors taronges de Roba Amiga.

Durant la desfilada es van lluir fins a 28 modelets diferents de roba portats per 17 persones treballadores de Solidança. Tenint en compte que La Didal-Up i la roba de segona mà redueixen l’impacte ambiental, la suma de les peces de la desfilada va generar un estalvi de 421kg de CO2 i 186.433 litres d’aigua. Tota la desfilada va anar a ritme de grans artistes i cançons d’èxit que van acompanyar a la perfecció el moviment dinàmic i distès de la passarel·la.

Mentre les i els models desfilaven per la passarel·la una comentarista anava explicant cada modelet en concret, des del procés de creació, fins a l’estalvi d’aigua i de kg de Co2 fins a inspiracions o referències de cada exemplar.

La nova col·lecció de Didal-up rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2022.

Altres accions que es van destacar durant la jornada

Durant la jornada també es van destacar dos fets importants que coincidien amb l’aniversari. Per una banda, la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, molt destacada a l’entitat per la implicació i l’activitat que realitza any rere any per visualitzar la problemàtica ambiental al planeta i per fomentar la consciència ciutadana.

D’altra banda, l’esdeveniment també va coincidir amb el Dia internacional contra la violència masclista, una diada que es fa destacar a l’entitat pel seu caire social i la implicació cap aquesta problemàtica, realitzant diverses activitats internes entre les persones treballadores i a la vegada, portant una peça vermella a totes les participants a la desfilada com acte reivindicatiu.

Pots veure un resum d’imatges de la desfilada clicant aquí i un reels amb vídeos aquí.

En acabar la mostra, les assistents van gaudir d’un berenar gratuït, a més de dinàmiques d’educació ambiental, per reflexionar sobre el nostre consum i els efectes que té sobre el planeta.

Durant tota la jornada va estar oberta la botiga de l’Encant de Salt, on es poden trobar una gran quantitat de productes de segona mà com roba, electrodomèstics, mobles, bicicletes, ordinadors i molt més!

Moltes gràcies a totes per apropar-vos a l’Encant de Salt i celebrar aquest dia tan important amb nosaltres!

  • Cat
  • Cast