Solidança inicia servei a la ciutat de Mataró amb la gestió de les deixalleries i la recollida del residu tèxtil

Des de l’1 de juny, hem iniciat la gestió de les 2 deixalleries fixes de la ciutat de Mataró (als barris de la Llàntia i Pla de’n Boet), la minideixalleria mòbil i el servei de la recollida de residu tèxtil amb la col·locació de 60 contenidors Roba Amiga a tota la ciutat.

La gestió proposada per Solidança vol donar un impuls a l’Economia Circular i Social al municipi, fomentant la reutilització, la reparació, la venta de segona mà i la inclusió social amb contractes d’inserció laboral.

Aquest projecte innovador en gestió i prevenció de residus, implica a més la generació de 5 nous llocs de treball reservats a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social del municipi.

Entre altres novetats, es preveu ampliar l’horari de la minideixalleria mòbil també els diumenges, per tal de millorar l’atenció de recollida de residus als barris. També es promouran iniciatives en l’àmbit de l’economia circular i la reutilització a través diferents serveis, com per exemple, l’obertura d’un espai d’autoreparació (electrònica, tèxtil i bicicletes) a la Casa Capell i, a mig termini, l’obertura a Mataró d’una botiga Solidança/Roba Amiga. D’altra banda, es contempla la implantació de recollides d’oli i petits aparells elèctrics i electrònics, així com campanyes de recollida de roba i sensibilització ambiental a equipaments municipals i centres escolars.

La proposta és una aposta per a la generació de valor econòmic i social a través d’una millora en la gestió ambiental dels residus del municipi, alhora que consciencia a la ciutadania de que els seus residus són recursos.

                 

      

 

 

  • Cat
  • Cast