Hem celebrat la jornada ‘Hagamos el textil circular‘, un esdeveniment especialitzat en el futur del teixit circular on hem compartit diferents projectes i iniciatives d’innovació tèxtil i d’àmbit social a la nostra seu de Sant Just Desvern. L’esdeveniment ha finalitzat amb la desfilada de la nova línia de roba de Circular Upcycling de Solidança.
La jornada ha comptat amb la presència d’entitats, empreses i institucions del sector amb l’objectiu de compartir les tendències i novetats en la gestió del residu tèxtil i conèixer projectes referents en innovació tecnològica destacats per la seva circularitat en l’àmbit social.
Hem iniciat aquesta edició de ‘Hagamos el textil circular’ amb la visita guiada per la Planta de Preparació per a la Reutilització de Solidança Roba Amiga.
Tot seguit, Pilar Chiva, directora de l’Àrea d’economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya, ha presentat la jornada exposant els resultats del Pacte per la Moda Circular, per després donar pas a les Taules rodones: ‘Innovació sobre els reptes de futur pel teixit circular’ i ‘Iniciatives socials per un teixit circular’.
La primera taula rodona, ‘Innovació sobre els reptes de futur pel teixit circular‘, ha estat presidida per Marc Puyuelo, de COLEO, Montse Bayen, de MODACC, i Judit Gonzalez d’Eurecat, i dinamitzada per la responsable de l’àrea de medi ambient de Solidança, Nati Yesares.
En aquesta primera taula hem comprès els nous reptes que cal assumir per avançar cap a un futur més circular: integrar la sostenibilitat des de la fase de disseny, desenvolupar tecnologies eficients de reciclatge, reconfigurar les cadenes de subministrament per ser més locals, transparents i amb menys impacte ambiental, així com modificar la cultura del consum, establir regulacions i polítiques o fomentar la cooperació entre actors del sector.
En el segon bloc, ‘Projectes socials per la moda circular‘, les ponents han estat Natalia Castellano, d’AERESS, Joan Cañellas de l’Ajuntament de Barcelona, Alícia de Fundació Deixalles i Nati Yesares, de l’àrea de Medi Ambient de Solidança. La dinamització ha estat a càrrec de Marc Pintor, gerent de la nostra entitat i finalitzada per Isabel García, subdirectora del Departament d’Economia Social i Tercer Sector de la Generalitat.
Durant la ponència, hem compartit diverses iniciatives que treballen per la inclusió social en el món de la moda sostenible, entenent que aquests projectes mostren que la sostenibilitat va més enllà de la producció i el consum ecològic; també inclouen un canvi positiu en la societat, fomentant una indústria més ètica i inclusiva.
Hem donat per conclosa la jornada amb la desfilada final de la nova col·lecció de CIRCULAR UPCYCLING, marca impulsada per Solidança Roba Amiga, que busca crear alternatives pràctiques al model dominant de la indústria de la moda, per oferir una opció sostenible i respectuosa tant amb el medi ambient com amb les persones.