Guanyem el Premi Més Mataró i seguim enfortint la presència a la capital del Maresme

Solidança ha estat guardonada amb el Premi Més Mataró Empresa Societat a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial de la ciutat.

Des de Solidança estem molt agraïdes d’aquest reconeixement que ens impulsa a continuar treballant per a les activitats relacionades amb la gestió de residus i la creació d’ocupació a la ciutat amb els objectius clars de fomentar la reutilització i la inserció sociolaboral.

 El premi té per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social en les i iniciatives empresarials alhora contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència de manera que incentivin la transferibilitat i la intercooperació. Els premis Més-MATARÓ EMPRESA SOCIETAT estaran dividits en tres categories: grans i mitjanes empreses, petites empreses o microempreses  i professionals autònoms. Els guanyadors de cadascuna de les tres categories rebran una dotació econòmica de 2.000 €, el reconeixement per part del Consell Econòmic i Social i l’Ajuntament de Mataró així com el suport en la promoció i presència a mitjans de la iniciativa guanyadora.

Aquests guardons els promou el Consell Econòmic i Social de Mataró, l’òrgan de concertació, consulta i participació conformat pels principals agents representatius del sector empresarial i sindicat, i l’Ajuntament de Mataró. Esdevé un ens de referència per a la creació d’opinió en matèria de desenvolupament econòmic de Mataró que té per funció obrir línies de treball i propostes en matèria econòmica i social, per tal de contribuir a la transformació i consolidació del model de desenvolupament local de la ciutat

Solidança ha presentat per aquest guardó el projecte RecuINsereix a la ciutat de Mataró. Aquesta activitat té un impacte directe, ja que gràcies a la gestió del residu tèxtil i dels voluminsos porta a porta, la ciutadania de Mataró té un servei que minimitza l’impacte ambiental i que recupera residus que d’una altra manera acabarien en destins finalistes (abocadors o incineradores). Amb la gestió integral del residu tèxtil i dels voluminsos porta a porta, la ciutadania de Mataró té un servei que minimitza l’impacte ambiental i que recupera residus que d’una altra manera acabarien en destins finalistes (abocadors o incineradores). La gestió integral del residu tèxtil i la recollida de voluminosos porta a porta permet que 19 persones de la ciutat de Mataró, que es troben en una situació de vulnerabilitat social, puguin seguir un itinerari d’inserció sociolaboral que les permetrà empoderar-se i millorar les seves habilitats laborals i socials per aconseguir una inserció en una empresa ordinària del Maresme. Per altra banda, l’impacte de Solidança a la ciutat de Mataró és també de sensibilització per la cura del medi ambient i per la promoció de l’economia social i solidària i l’economia circular. Solidança, a través de la botiga de Solidança/Roba Amiga, promou el trencament dels estereotips envers la compra de roba de segona mà i també posa el seu granet de sorra a fer front a la fast fashion amb la venda d’aquests productes de segona mà recuperats. Tanmateix, el projecte de recollida porta a porta de voluminosos és un servei que ofereix Solidança gràcies al concurs públic gestionat per l’Ajuntament de Mataró.

Augmentem cada cop més la presència a la ciutat de Mataró

Des de 2018 l’entitat de Solidança i la ciutat de Mataró treballen conjuntament amb l’objectiu de potenciar l’economia social i circular a través dels serveis vinculats a la gestió de residus amb valor social.

Solidança realitza des de fa cinc anys el servei de recollida de residu tèxtil a través dels 60 contenidors Roba Amiga situats a la via pública a més de la gestió de les dues deixalleries fixes i la mòbil. A més des de l’any 2021 l’entitat realitza el servei de recollida de voluminosos a domicili, d’un model innovador que fomenta la prevenció i la preparació per a la reutilització per sobre d’altres vies de gestió dels voluminosos. 

L’any passat vam inaugurar una nova botiga de Solidança/Roba Amiga a la ciutat de Mataró situada a la Ronda Alfons X el Savi amb una amplia gamma de productes de segona mà de roba, complements, mobiliari i electrodomèstics per seguir fomentant una moda sostenible. 

A més des d’aquest estiu, la mini deixalleria mòbil de Mataró compta amb els nous serveis gratuïts de la ReparaTruck i la DidalTruck per seguir fomentant la prevenció de residus.  

Agraïm  un cop més a l’Ajuntament de Mataró per seguir confiant en nosaltres i per continuar apostant per les persones i pel medi ambient. 

També agraïm a la ciutadania de Mataró, per fer-ho possible i per practicar el consum responsable i que fa que l’economia de Mataró també sigui més circular.

 

  • Cat
  • Cast