Inicia la instal·lació dels sensors volumètrics en els contenidors taronja de Roba Amiga gestionats per l’entitat social Solidança

Els aparells formen part d’una plataforma digital cooperativa que aglutina dades en temps real sobre la ubicació i el volum dels contenidors

Solidança hem iniciat el procés d’instal·lació dels sensors volumètrics amb làser òptic 3D en els 644 contenidors tèxtils taronges que gestionem des de l’entitat. Aquests dispositius compten amb un làser òptic 3D que permet el seu control des d’una plataforma digital cooperativa, amb la finalitat de millorar la traçabilitat en la gestió i recollida del residu tèxtil, així com la transparència de les dades.   

A més, aquesta nova acció fomenta la digitalització dels treballadors que es troben realitzant un itinerari d’inserció a Solidança, fomentant les seves competències per a la millora de la seva ocupabilitat.

Aquest és un projecte cooperatiu entre les entitats ADAD L’EncantFundació DeixallesRecumadrid i Solidança, que permetrà digitalitzar un total de 1.346 contenidors de residu tèxtil. El projecte rep el suport de la Unió Europea dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU i el Ministeri de Treball i Economia Social.  

Una recollida més efectiva  

La instal·lació dels sensors suposa un autèntic avanç per a optimitzar els processos de treball de la flota de vehicles que duu a terme la recollida del residu tèxtil. La informació que s’obté sobre la ubicació exacta i el volum precís dels contenidors ajuda a programar millor les rutes dels camions. D’aquesta manera, evitem trajectes innecessaris que suposin un augment de la petjada de carboni.    

Menys incidències en contenidors  

La digitalització per sensors reduirà el nombre d’incidències associades a vandalisme o sobreacumulació de residu tèxtil. D’aquesta manera, ens assegurem que reduïm els costos que comporten aquests incidents.

Recupera aquí el vídeo de la instal·lació dels sensors volumètrics.

Aquesta iniciativa està basada en la transformació digital, el creixement sostenible i inclusiu, la cohesió social i territorial, la resiliència econòmica i social i la igualtat de gènere i d’oportunitats.  

Aquest projecte rep el suport de la Unió Europea dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU i el Ministeri de Treball i Economia Social.