Només hem recorregut la primera meitat del 2024, però ja portem acumulades diverses fites, activitats i esdeveniments, que ens il·lusiona compartir amb totes vosaltres. Per això, deixem una recopilació de les accions més destacades d’aquests darrers mesos:
Recollim més de 2.700 tones de roba el primer semestre de l’any
El primer semestre del 2024, hem recollit 2.081.528 quilos de roba a Catalunya a través dels 1.159 contenidors taronges del Programa Roba Amiga i punts de recollida repartits als 188 municipis de la província de Barcelona i Girona, i d’empreses i centres laboradors.
Conferència internacional de JUST2CE visita Solidança
Rebem la visita a la seu de Solidança de Sant Just Desvern de la conferència internacional JUST2CE (Transició Justa cap a una Economia Circular), emmarcada en el projecte Horizon 2020 liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona i organitzat per l’equip de Medwa Agència de Residus de Catalunya.
Iniciem CAVASOL, el projecte de confecció de roba de treball amb cotó reciclat
A Solidança posem en marxa el projecte Cavasol, conjuntament amb COLEO, amb l’objectiu de crear una línia de negoci de roba de treball confeccionada a partir de l’aprofitament de cotó reciclat de la nostra planta de gestió tèxtil a través de tècniques d’ecodisseny. el projecte se centra a crear i ecodissenyar aquestes peces a partir de matèries primeres secundàries provinents del residu tèxtil postconsum recollit per Solidança. D’aquesta manera, poder consolidar una nova línia de negoci, a mitjà i llarg termini, de distribució de roba confeccionada a partir de residu tèxtil postconsum.
La Secretaria d’Estat d’Economia Social visita Recumadrid
El passat 12 de juny, la Secretària d’Estat d’Economia Social va visitar l’entitat associada RECUMADRID.Amparo Merino, juntament amb el seu equip, van visitar les noves instal·lacions de Recumadrid, de la mà de la seva coordinadora i presidenta de la xarxa, Cristina Salvador. El director general de Solidança, juntament amb la cap d’àrea de producció tèxtil, també van acompanyar l’entitat sòcia en aquesta visita institucional.
Iniciem un projecte d’implantació de tecnologia fotònica per separar residus tèxtils
En el marc dels ajuts a petites i mitjanes empreses dins del ‘Programa de Suport als Digital Innovation Hubs (PADIH)’ del Pla Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), Solidança ha estat beneficiària d’un projecte d’assessorament i implementació de tecnologia fotònica per a la separació del material tèxtil. Aquesta iniciativa de digitalització, té l’objectiu de fomentar la innovació i l’adopció de tecnologies disruptives a Solidança a través d’Eurecat, com a entitat col·laboradora en el projecte i membre de la Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT).
Posem a la venda CIRCUTEX, les motxilles de feltre reciclat
Amb l’objectiu de donar circularitat al teixit de feltre reciclat utilitzat en la creació de Circutex, el contenidor tèxtil, Solidanza impulsa, conjuntament amb Eurecat i amb el suport d’ACCIÓ, nous prototips amb diferents patrons basats en l’ecodisseny. Ens hem decantat per la producció de dos models: un cabàs i una motxilla. Tots dos han estat basats en estratègies d’ecodisseny, amb material reciclat i patronatge de residu zero. De fet, amb la compra del cabàs estalviem l’emissió de fins a 2,29 kg de CO₂ a l’atmosfera i, en el cas de la motxilla, aconseguim un estalvi de 1,37 kg de CO₂.
Rebem el premi Fundació La Caixa a la Innovació Social pel projecte Solienergia
Aquest any Solidança ha estat atorgada amb un Premi Fundació “La Caixa” a la innovació Social pel projecte de formació Solienergia: lenergia social de formació en instal·lació i manteniment de plaques solars fotovoltaiques. El premi valora especialment els aspectes següents en la implementació del projecte: innovació, impacte en les persones destinatàries i al territori, avaluació, sostenibilitat econòmica i potencial de transferència.
Seguim actives per promoure nous projectes els propers mesos!