Solidança rep un Premi Fundació “la Caixa” a la Innovació Social pel projecte Solienergia, l’energia social

Enguany Solidança ha estat atorgada amb un Premi Fundació “La Caixa” a la innovació Social pel projecte de formació Solienergia: l’energía social  de formació en instal·lació i manteniment de plaques solars fotovoltaiques. El premi valora especialment els següents aspectes en la implementació del projecte: innovació, impacte en les persones destinatàries i al territori, avaluació, sostenibilitat econòmica i potencial de transferència. 

Aquesta ha estat la 8a edició que es fa dels Premis Fundació “la Caixa” a la Innovació Social dirigits a les entitats socials seleccionades que plantegen un enfocament d’innovació respecte a les respostes existents en els àmbits d’actuació de la innovació social que milloren els resultats obtinguts per plantejaments tradicionals. 
 
El projecte formatiu Solienergia impulsat per Solidança, ha rebut l’impuls de la Fundació “la Caixa” a través de les seves Convocatòries de Projecctes Socials, i es basa en la realització d’un curs d’instal·lació i manteniment de plaques fotovoltaiques dirigit a persones en situació de vulnerabilitat social i en situació d’atur. Durant el curs les i els alumnes han après competències tècniques alhora que es van treballar les competències transversals, treball de les competències TIC, preparació per a la recerca de feina i l’oportunitat de poder realitzar pràctiques en empreses, fet que els permet completar el currículum i estar preparades i preparats per a inserir-se al món laboral, tot això amb l’objectiu d’augmentar les seves oportunitats d’inserció en el món laboral. 
 
Queda felicitar els altres 9 projectes guanyadors i als trenta presentats que també han apostat per la innovació com a model de creixement econòmic i repte de futur. Volem agrair l’aposta que des de la Fundació “la Caixa” es fa per millorar el futur de les persones en vulnerabilitat social, empoderant-les i fomentant la seva participació comunitària. A Solidança continuarem treballant per promoure la inserció sociolaboral i les accions formatives de persones en situació de vulnerabilitat social. 
 
Seguim treballant amb eines innovadores que promoguin la inserció sociolaboral dels col·lectius en una situació vulnerable.