Participem un any més al Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya

El passat 15 i 16 de juny vam participar un cop més al 7è Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya que organitza la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya al Petit Palau del Palau de la Música.

Aquest any sota el lema “‘El repte de la reconstrucció social: noves respostes des del Tercer Sector Social‘  una vintena de persones expertes van reflexionar des de diferents àmbits sobre el repte de la reconstrucció social i les noves respostes des del tercer sector. Ponents de reconegut prestigi i àmplia experiència van abordar els àmbits clau per a la recuperació postpandèmica a través d’un missatge de benvinguda, una conferència inaugural, quatre sessions plenàries i una entrevista de cloenda.

Des de Solidança vam participar a la Taula de Polítiques d’ocupació, Raquel Casanoves, responsable de l’àrea de medi ambient i Laia Vidal, tècnica de projectes, van parlar sobre el dispositiu d’acompanyament a arrelament i formació professionalitzadora de persones migrades en situació administrativa irregular explicant els nostres projecets de AMBConexió i Ocupa’t de la convocatòria COSPE.

L’acte va començar amb una benvinguda de la mà de Sandrine Dixson-Declève, copresidenta del Club de Roma, experta en política energètica que va donar el tret de sortida a les jornades.  L’acte va seguir amb la Conferència inaugural a càrrec de  Cormac Russell, director general i fundador de Nurture Development.Tot seguit es van iniciar quatre sessions plenàries sobre diferents temes del sector social.

L’acte es va tancar amb l’entrevista de cloenda amb Esther Vera, periodista, politòloga i directora del Diari Ara, que va oferir la seva visió sobre el tercer sector social, les polítiques socials i el paper dels mitjans de comunicació.

Finalment durant la tarda del 15 de juny van tenir lloc les 6 taules d’experiències en format telemàtic amb bones pràctiques que entitats socials catalanes, però també europees, van portar a terme durant la pandèmia.

  • Habitatge.
  • Polítiques d’ocupació (on va participar Solidança)
  • Digitalització.
  • Model d’atenció comunitari i centrat en la persona.
  • Gestió ètica.
  • Comunicació i visibilització.

Un espai de reflexió i de trobada molt interessant.

Un plaer poder participar-hi un any més!

 

 

  • Cat
  • Cast