Participem en la IV edició del Congrés Nacional de gestió de RAEEs

Aquesta setmana, Solidança participa en la quarta edició del Congrés Nacional de gestió dels Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEEs), un esdeveniment que es celebra a Saragossa, on s’aborden els nous reptes del sector del reciclatge, el paper de la distribució, l’ecodisseny, les noves tecnologies i la sensibilització social d’aquest tipus de residu.  Més de 300 professionals del sector del reciclatge i l’economia circular participen en aquesta trobada nacional.

Representants de l’entitat han viatjat fins a la capital aragonesa per visibilitzar la tasca que des de Solidança impulsem des de fa més de 25 anys en la gestió dels residus RAEEs: oferint una alternativa de consum sostenible, fomentant l’economia circular i lluitant contra els efectes que aquests residus generen sobre el planeta.

En aquest viatge ens acompanya per segona vegada la ReparaTruck, el nostre servei mòbil d’autoreparació de petits electrodomèstics i aparells informàtics, juntament amb l’especialista en reparació, que representen la implicació que dedica Solidança al reciclatge i la reutilització de residus electrònics. Considerem que l’aprenentatge sobre l’autoreparació és una eina d’empoderament ciutadana necessària en matèria de prevenció de residus.

L’esdeveniment està organitzat pels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor d’Aparells Elèctrics (SCRAP) que s’agrupen a Ofiraee, i que compta, a més, amb el suport i col·laboració de la Direcció General de Canvi Climàtic i Educació Ambiental del Govern d’Aragó.

Sota el lema que ha presidit les quatre edicions anteriors del Congrés, “Compromesos pel medi ambient”, els vuit sistemes que conformen Ofiraee (Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimàtica, Ecolec, Ecolum, Ecoraees, Ecotic i ERP), han dissenyat un programa de treball i lleure amb què donar a conèixer els avantatges de l’Economia Circular i el paper que tenen actualment en aquest nou paradigma econòmic.

Del programa d’aquesta edició, en destaquem la taula de debat ‘Estratègia sobre economia circular lligada als RAEEs’, la presentació del paquet normatiu europeu lligat a l’Economia Circular, el Green Deal i el Desenvolupament Sostenible, la taula rodona sobre ‘Noves teconolgies de reciclatge de RAEE’, el debat ‘Prevenir i reutilitzar’,  i la presentació del MITERD sobre l’Oficina d’assignació i l’Ordre Ministerial que la regula.

Des de Solidança farem seguiment de la nostra participació en el Congrés a través de les xarxes socials. Segueix-nos per no perdre’t cap novetat!

Amb la gestió dels residus RAEE, oferim una alternativa sostenible de consum, fomentem l’economia circular i lluitem contra els efectes del canvi climàtic

  • Cat
  • Cast