Solidança participa al webinar sobre Moda Circular i Sostenible en el marc de la SEPR

Presentem la marca d’upcycling Didal-Up i els contenidors Circutex al webinar sobre Moda Circular i Sostenible de la SEPR

Participem en el 16è webinar sobre moda circular, emmarcat en la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2022 (SEPR), s’ha presentat la temàtica d’aquesta edició i les propostes i activitats que es duran a terme.

Solidança forma part de la iniciativa Plataforma de Residus Municipals, que conforma un recull d’experiències útils en matèria de prevenció i recollida de residus municipals, des d’on s’han organitzat una sèrie de jornades tècniques en línia de cara a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, amb una edició enfocada al sector tèxtil.

L’Adrià Andújar, tècnic de Medi Ambient i projectes de Solidança, ha participat en aquestes jornades, presentant els projectes i les iniciatives que com a entitat promovem en l’àmbit del residu tèxtil. Ha exposat la nova col·lecció d’upcycling del Laboratori Tèxtil de Solidança, la Didal-Up, i els nous contenidors tèxtils sostenibles elaborats amb teixit reciclat, els Circutex.

Amb la Didal-Up, Solidança aposta per l’upcycling com a eina clau en la recuperació de teixits i l’allargament de la vida útil de la roba, creant peces úniques amb valor social i ambiental a través de l’aprofitament i la reutilització del rebuig tèxtil. D’aquesta manera, estalviem recursos en la producció i fabricació de nous teixits i minimitzem l’impacte que això genera en el planeta.

D’altra banda, el contenidor Circutex, és un altre dels projectes d’innovació tèxtil de Solidança. Es tracta d’un contenidor sostenible i circular, basat en l’ús de feltre industrial manufacturat en base a residu tèxtil post consum facilitat per l’entitat, amb l’objectiu de fer el circuit de gestió encara més sostenible.

La Didaltruck i la Reparatruck, els serveis d’autoreparació de roba i d’aparells elèctrics i electrònics, són algunes de les activitats clau en la prevenció de residus de l’entitat a les quals també s’han fet referència durant la jornada.

Seguim treballant per promoure la circularitat del residu tèxtil, a través d’iniciatives ètiques i respectuoses amb el medi ambient i les persones

  • Cat
  • Cast