Solidança continua en la lluita per un futur més sostenible promovent els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS)

Des de fa 25 anys, Solidança treballa impulsant l’activitat de serveis vinculats a la millora del medi ambient, a través de la gestió integral, la promoció d’accions de prevenció i el foment de la circularitat de residus que, al mateix temps, permeten crear nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

Ens mou la lluita per la protecció mediambiental davant l’auge de l’emergència climàtica i l’acció social promovent la inserció sociolaboral, motiu pel qual fa anys que l’entitat suma els seus esforços a promoure el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els ODS consten de 17 objectius globals interconnectats impulsats per l’ONU, dissenyats per assolir un futur més sostenible per a tothom. El propòsit dels ODS és ser una crida universal per garantir unes condicions de pau i prosperitat, desenvolupament social i protecció ambiental a escala global.

Les activitats de la nostra entitat ens permeten aconseguir diversos dels Objectius establerts. En el sector social, un dels Objectius principals amb què treballa Solidança és la promoció del Treball decent i creixement econòmic (Núm. 8), a través de la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social.

En aquest àmbit, també ens comprometem amb una Educació de Qualitat (Núm. 4), impulsant accions formatives acompanyades d’itineraris d’inserció personalitzats en l’atenció holística de la persona.

Un altre dels ODS claus en el funcionament de l’acció social de Solidança, és la Igualtat de gènere (Núm.5). Vetllem per l’empoderament a través de l’oferta de formacions per a dones en situació de vulnerabilitat social, i optem per contractacions en igualtat de condicions laborals.

Pel que fa a l’àmbit mediambiental, defensem una Producció i consum responsables (Núm. 12), a través de promoure l’Economia Circular i evitar la generació de residus, especialitzant-nos en roba, aparells elèctrics i electrònics i objectes voluminosos. A través del procés de Preparació per a la Reutilització (PxR) i la venda a les botigues de segona mà, donem circularitat a aquests productes, allarguem la seva vida útil i conscienciem a la ciutadania de la importància de consumir de manera responsable.

Aquest Objectiu, el relacionem amb la defensa de l’Acció pel clima (Núm. 13), on també basem la nostra acció contribuint a combatre l’emergència climàtica a través de la gestió de residus.

Al mateix temps, busquem crear Ciutats i comunitats sostenibles (Núm.11), lluitant per una societat més inclusiva i sostenible, a través de l’educació ambiental impartida als centres escolars i de fomentar la Reparatruck i la Didaltruck com a eines d’empoderament ciutadanes vers l’autoreparació.

Deixant de banda d’aquests Objectius, Solidança també contribueix en complir-ne d’altres, com la Fi de la pobresa (Núm. 1), relacionat amb la tasca d’inserció de l’entitat, Fam zero (Núm. 2), amb activitats de sensibilització envers el malbaratament alimentari, i Pau, justícia i institucions sòlides (Núm. 16), promovent societats pacífiques i inclusives a través també d’activitats solidàries i de cooperació internacional.

Continuem treballant amb el nostre compromís per les persones i l’aposta pel medi ambient

 

  • Cat
  • Cast