Renova la roba i les joguines: la xarxa d’intercanvi com a eina d’educació per a la sostenibilitat

Renova la teva roba és una xarxa d’intercanvi de la roba que ja no fem servir, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat. Es realitza a la primavera i a la tardor en diferents equipaments i entitats de la ciutat de Barcelona i hi pot participar tothom que ho vulgui.

Aquest projecte, que va néixer el novembre del 2011 dirigit i organitzat l’Ajuntament de Barcelona, té l’objectiu de promoure la sensibilització ciutadana envers la prevenció de residus a l’hora de gestionar la roba usada, evitant que aquesta es converteixi en un residu i oferint idees originals i creatives per a la seva reutilització.

Enguany, comencem una nova edició que tindrem activa entre el 6 de maig i el 14 de juny del 2024. No t’ho perdis, consultar les ubicacions i horaris a: https://ajuntament.barcelona.cat/neteja-i-residus/sites/default/files/roba-2024P-llibret_0.pdf

També pots seguir el dia a dia del projecte a les xarxes socials de: @fansdelrenova

Saps com funciona l’intercanvi?

Tria entre els punts d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona i porta-hi la teva roba o joguines. A canvi, rebràs punts Renoves que després podràs utilitzar per intercanviar per la roba o les joguines que més t’agradin. Consulta els dies de recollida i d’intercanvi de cada punt.

La roba que no farà servir una altra persona la podràs fer servir tu durant més temps! I el mateix amb les joguines.

Durant la recollida, s’admeten un màxim de 10 peces prèviament rentades i en bon estat. Les sabates, la roba interior i de la llar no són acceptades. Durant l’intercanvi, es poden agafar un màxim de 10 peces, sense possibilitat de retornar-les.

També renova les joguines de casa!

La compra compulsiva de joguines és un fenomen molt present que afecta la petjada ecològica que deixem al planeta. Renova les teves joguines pretén participar en un canvi de forma de consum, més responsable i coherent amb un estil de vida respectuós amb els valors socio-ambientals.

Aquesta iniciativa per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus té lloc al maig i desembre, per crear una alternativa a les compres en general.

Per consultar les ubicacions i horaris de l’intercanvi d’aquest maig: https://ajuntament.barcelona.cat/neteja-i-residus/sites/default/files/joguines-2024P-llibret.pdf

  • Cat
  • Cast