Solidança inicia el servei de recollida de voluminosos a domicili a la ciutat de Mataró

La creació de 13 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió del municipi i la millora ambiental amb la reutilització dels residus voluminosos són claus en aquest nou servei.

Solidança inicia el proper dilluns 7 de juny, un nou servei de recollida de voluminosos a domicili a través d’un model innovador que fomenta la prevenció i la preparació per a la reutilització per sobre d’altres vies de gestió dels voluminosos en un marc d’impuls de l’economia circular i social a la ciutat de Mataró.

L’entitat ha estat la guanyadora del concurs públic per la realització del nou servei municipal proposant un nou sistema pilot amb l’objectiu de potenciar al màxim l’economia circular en els residus voluminosos. Es tracta d’una aposta per l’economia social i circular dins l’àmbit de la gestió municipal de residus. Els voluminosos o trastos vells comporten una fracció amb moltes possibilitats de reutilització. Malauradament la seva recollida i gestió actualment està molt enfocada a tractament finalista. Amb aquest NOU MODEL de recollida i gestió aconseguim transformar aquests residus en recursos a través de la venta de segona mà a les botigues de Solidança.

La iniciativa suposarà la creació de tretze llocs de treball per a col·lectius en situació de vulnerabilitat social que formaran part de Solidança Treball EI, S.L.amb contractes d’inserció. Els nous treballadors iniciaran un itinerari d’inserció amb l’entitat, durant el qual rebran acompanyament tutoritzat i individualitzat amb l’objectiu de promoure la seva reinserció al món laboral.

El nou servei comprèn la recollida programada i el transport dels voluminosos recollits a domicili a través d’una sol·licitud prèvia. Es recolliran tant d’origen domiciliari com aquells que provenen de l’activitat comercial, de serveis o d’altres establiments públics i privats assimilables als domiciliaris. Els voluminosos a recollir seran:

  • Mobles (grans i petits)
  • Aparells elèctrics, electrònics, d’informàtica, telecomunicacions i també làmpades.
  • Matalassos
  • Sofàs
  • Tèxtils (roba, calçat, roba de llar i complements)
  • Altres andròmines

Solidança realitza des de fa tres anys el servei de recollida de residu tèxtil a través dels 60 contenidors Roba Amiga situats a la via pública a més de la gestió de les dues deixalleries fixes i la mòbil. Amb aquest nou servei l’entitat augmenta la seva presencia a la ciutat de Mataró amb l’objectiu de potenciar l’economia social i circular a través dels serveis vinculats a la gestió de residus amb valor social.

 

 

  • Cat
  • Cast