SOLIDANÇA- ROBA AMIGA a la 5a edició Workshop MODA FAD Sustainable Challenge 

La setmana passada Solidança va participar en la 5a edició Workshop MODA-FAD Sustainable Challenge que es van celebrar els dies 2, 3 i 4 de novembre al Disseny Hub Barcelona. En aquesta ocasió, 30 estudiants de disseny de moda d’escoles britàniques, neerlandeses i espanyoles van fer una marató de creació tèxtil centrada en la moda sostenible amb perspectiva de gènere. 
 
Nati Yesares, responsable de medi ambient de Solidança i representant d’AERESS, va presentar el projecte Solidança  Roba Amiga a totes les participants destacant la importància de l’economia circular i la reutilització de la roba per revertir l’impacte mediambiental d’una indústria extremadament contaminant. Yesares va defensar la importància de la bona gestió del residu tèxtil com a opció de futur però també de present. Una gestió que Solidança i Roba Amiga porten treballant durant més de vint-i-cinc anys sota els conceptes de reaprofitament, circularitat i sostenibilitat. 
 
El Sustainable Challenge neix, ara fa cinc anys, sota el concepte d’Upcycling i utilitza la creativitat de totes les assistents per transformar els residus tèxtils en productes de valor amb marca pròpia. L’upcycling, el reciclatge de fibres, la dignificació del residu, la innovació, la responsabilitat, el disseny i la creativitat són algunes de les etiquetes d’aquest exercici creatiu que s’ha desenvolupat en un context d’aprenentatge amb perspectiva de gènere i amb la finalitat de fomentar un disseny sostenible amb un benefici social. 
 
El Sustainable Challenge va tancar les portes amb una gran desfilada de comiat, dissabte a les 19 hores i oberta a tothom, amb els dissenys dels estudiants fetes sota el concepte d’upcycling i el reaprofitament tèxtil. Aquesta darrera edició s’acomiada després de tres dies de feina on ponents i estudiants van compartir (i consensuar) idees de creació de moda sota els paraigües de la sostenibilitat, el reaprofitament i la perspectiva de gènere. Des de l’entitat estem molt contentes de continuar teixint xarxa.